Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora

Objavljeno 08.10.2017 - IzdvojenoVijesti

Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora

Hrvatski je sabor danas, na Dan neovisnosti, otvorio građanima svoja vrata. Osim u sabornicu, predsjednik Gordan Jandroković pozvao je sve zainteresirane u svoj ured u 13 sati.

Građani do 17 sati mogu ulaziti u zgradu Sabora bez prethodne najave, u grupama od 50 posjetitelja, svakih 30 minuta. Za osobe koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja. Na Dan otvorenih vrata pripremljen je poseban program obilaska zgrade Sabora uz stručno vodstvo.

Jandroković je pozvao zastupnike da mu se pridruže na obilježavanju Dana neovisnosti u Saboru otvorenim razgovorom i razmjenom mišljenja s hrvatskim građanima koje zastupaju.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao je svim zastupnicima, Hrvaticama i Hrvatima, svim građanima Hrvatske, Dan neovisnosti poručivši kako je samostalna i suverena Hrvatska utemeljena u Domovinskom ratu koji je bio oslobodilački i legitiman u obrani hrvatskog naroda i države od velikosrpske agresije.

Hrvatski je sabor, podsjetio je, 8. listopada 1991. donio jednoglasnu odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske sa ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Tim državnim političko-pravnim aktima utemeljena je suvremena Hrvatska, ostvarene višestoljetne težnje hrvatskog naroda i najvažnija politička vizija prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i tadašnjeg državnog vodstva na čemu im trebamo zahvaliti, poručio je Jandroković.

Samostalna i suverena Hrvatska utemeljena je u Domovinskom ratu koji je bio oslobodilački rat i legitiman u obrani hrvatskog naroda i države od velikosrpske agresije, naglasio je predsjednik Sabora. U prigodi Dana neovisnosti zahvalio je hrvatskim braniteljima, civilima i njihovim obiteljima koji su obranu Domovine prihvatili kao najčasniji zadatak.

Hrvatski sabor odigrao je ključnu ulogu u donošenju važnih odluka za stvaranje i obranu suvremene hrvatske države, njegova uloga kroz hrvatsku povijest, a posebno u novijoj obvezuje nas da danas ozbiljnim, sustavnim, hrabrim i dosljednim djelovanjem, slušajući poruke svakog hrvatskog građanina, uspješno ostvarujemo svoje političke vizije na opće dobro hrvatskog društva, poručio je Jandroković.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u