Da li bi vi zaplesali sa istim spolom ?

Objavljeno 14.06.2018 - Vijesti

Da li bi vi zaplesali sa istim spolom ?

Od 04.06. do 11.06.2018. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odvilo se 8 dana plesnih radionica razmjene znanja i dobre prakse na kojem su sudjelovali mladi iz EU zemalja. Projekt je financiran od Europske Unije. Ovaj projekt je poseban po tome što promiče jednakost spolova kroz plesne radionice društvenih plesova, točnije salse. 33 mladih iz Litve, Bugarske, Turske i Hrvatske razmijenili su plesna znanja i napravili plesnu koreografiju s kojom su nastupili na Trgu bana Josipa Jelačića 09.06. Organizacija mladih zadužena za projekt je Urbana mladež iz Hrvatske dok su partneri Pi Gençlik iz Turske, Walk Together iz Bugarske te Alpkina Europa iz Litve.

Cure vode a dečki prate što nije uobičajeno u društvenim plesovima. No kao što naši mladi plesači kažu, zašto ne? Ako cura želi preuzeti ulogu vođenja, što je uobičajeno tradicionalna muška uloga u društvenim plesovima, zašto ne bi to napravila?! Isto tako, nekim dečkima je možda zabavnije da prate u plesu umjesto da vode pa su se u ovom Erasmus projektu okušali u tome. Također imaju i dijelovi plesne koreografije gdje cure plešu sa curama a dečki sa dečkima. Kroz ovaj projekt i radionice, podiže se svijest o jednakosti spolova i slobodi izbora te dajemo pravu definiciju feminizma – jednakost za sve spolove.

Projekt također uključuje lokalne i svjetski poznate plesače koji će podržati ovu inicijativu taggirajući svoje plesne video zapise na društvenim mrežama sa hashtagom #yestofeminism pa nas slobodno pratite preko navedenog hastaga na Internetu.

Pozivamo i tebe da se pridružiš izazovu i napraviš svoj plesni video te ga staviš na društvene mreže pod hashtagom #yestofeminism.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u