Čvrsta namjera vraćanja Ine

Objavio Kigo 19.04.2017

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” ministar državne imovine Goran Marić rekao je da odluka Arbitražnog suda neće utjecati na Vladinu namjeru da od MOL-a otkupi dionice INA-e. Na vraćanje INA-e Hrvatskoj utjecat će, kaže, samo cijena dionica i model otkupa. Ministar je komentirao i situaciju s Agrokorom.

“Savjet za Inu funkcionira, sastaje se, međutim, puno stvari će utjecati na samu konačnu odluku. Još uvijek nismo došli do završne faze procjene vrijednosti Ine, znači i otkupa, ali ideja je tu i ona ostaje i dalje na snazi, čvrsto”, rekao je Marić.

“Očekujem da se hitno raskinu, ako još nisu, svi štetni ugovori koje je Agrokor imao s povezanim društvima. Ne štetnim za Agrokor, nego štetnima za ta povezana društva”, kazao je Goran Marić. “Neka od tih društava plaćali su desetke milijuna kuna Agrokoru, a da protučinidbe zapravo prave nije bilo, odnosno protučinidba je bila u pomoći u upravljanju. Nažalost, to je bila takva pomoć da ih se dovelo u teškoće”, kazao je Marić. Naveo je da su Ledo, Jamnica i Tisak Agrokoru godišnje plaćali po 10, 20, pa i 50 milijuna kuna, pa nisu mogli plaćati i svoje dobavljače.

Govoreći o Petrokemiji Marić je istaknuo da je ta kompanija godinama sustavno zapostavljana. Kazao je da je jučer imao sastanak s dobavljačima te da se redovna isporuka plina nastavlja. Najavio je da će u sljedećih 10 dana kompanija dobiti kredit iz kojeg će namirivati tekuće obveze. “Ali istodobno se ide u proces restrukturiranja i dokapitalizacije Petrokemije. Država će zadržati najmanje do iznosa 25 posto plus 1 dionicu da bi imala utjecaja na ključne odluke”, rekao je Marić, najavivši da će se to realizirati najvjerojatnije do ljeta.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189