Crvena zvijezda ponovno na krovu Rijeke, SDP likuje od sreće

Objavljeno 20.09.2020 - IzdvojenoKulturaVijesti

Crvena zvijezda ponovno na krovu Rijeke, SDP likuje od sreće

SDP grada Rijeke može biti potpuno zadovoljan jer se crvena zvijezda konačno opet našla na krovu jednog riječkog nebodera koji vizualno dominira gradom.

Ova ideja san je svakog “pravog” Riječanina još od 1990. kada je stara crvena zvijezda koja je simbolizirala jednoumlje i kumunizam bezobrazno maknuta s vrha riječkog nebodera.

Riječ je o skulpturi u obliku velike i SDPu nerazumljivo odbačene i zaboravljene partizanske zvijezde petokrake u koju je uronjeno 2800 krhotina stakla koje podsjećaju na 2800 poginulih boraca u bitki za Rijeku. Instalacija je sastavni dio programa Izvrnuti džep – umjetničke intervencije u javnom prostoru u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u sklopu programskog pravca Doba moći. Doba moći programski je pravac Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture koji tematizira i istražuje povijesne mijene i aktualne manifestacije moći.

U sklopu programa Europske prijestolnice kulture, postavljena umjetnička instalacija fetivog Riječanina Nemanje Cvijanovića „Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik“.

U sklopu propalog programa EPK nema mjesta za ikakve umjetničke instalacije koje bi podsjećale na poginule borce i civile u Velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku jer u Rijeci nema dovoljno pravih Riječana SDPovaca u vlasti koji mogu shvatiti što je ispravan put razvoja društva.

Uglavnom, navedena instalacija će i dalje nastaviti dijeliti građane Rijeke na vaše i naše pa se s tog gledišta može kazati da su Nemanja i SDP uspjeli još jednom.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u