Croatia Airlines u ožujku za 56% manje putnika nego lani

Objavljeno 30.04.2020 - Gospodarstvo

Croatia Airlines u ožujku za 56% manje putnika nego lani

Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, rekao je putem skypa za HRT da je ta kompanija od planiranih letova, od ožujka do travnja, otkazala ukupno 3217 letova ili 71% svih paniranih letova.

– U ožujku smo imali pad broja putnika u odnosu na prošlu godinu od 56%. Poslovni rezultati su takvi da dijelimo sudbinu svih prijevozničkih i turističkih sektora u Hrvatskoj, rekao je Žabo.

Istaknuo je i da su troškovi svedeni na minimum jer su se pratile smjernice Vlade Republike Hrvatske, ali gubici su neminovni.

– Visina tih gubitaka ovisi o tome koliko dugo će ova kriza trajati, za koliko vremena će se dogoditi oporavak. Mjere su uvelike pomogle Croatia Airlinesu. Nismo nikoga otpustili niti smo nekoga poslali na neplaćeno. Omogućili smo da dio djelatnika radi od kuće i otvorili smo socijalni dijalog sa socijalnim partnerima kako bi pronašli smanjenje svih troškova rada, rekao je Slaven Žabo.

Naglasio je da je samo u mjesecu travnju zabilježen gubitak prihoda od 114 milijuna kuna.

– S obzirom na krizu, teško je špekulirati o konačnim gubicima. Morat će se pronaći rješenje da Croatia Airlines nastavi poslovati i obavljati prometnu povezanost te da damo snažnu podršku tom turističkom oporavku kad za to bude vrijeme, zaključio je Žabo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u