Croatia Airiles ruši sve rekorde

Objavljeno 05.12.2017 - Gospodarstvo

Croatia Airiles ruši sve rekorde

Prvi put u povijesti Croatia Airlinesa ova tvrtka zabilježila je dvomilijuntog putnika u jednoj godini. Jubilarni putnik je Nensi Kranjčević iz Pule koja je bila na međunarodnom letu OU481 Kopenhagen – Zagreb.

Na prigodnoj svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman koja je održana nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao je dvomilijuntom putniku dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnom razredu za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa po izboru putnika.

Svečani doček podržala je i Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) koja je darovala svečanu tortu i cocktail za jubilarnog putnika i sve sudionike današnje svečanosti.

Slabiji porast u domaćem, a veći u međunarodnom prometu

U dosadašnjem dijelu godine Croatia Airlines zabilježila je ukupan rast putničkog prometa od 10 posto. Pritom je u međunarodnom prometu zabilježeno 11 posto više putnika, a u domaćem redovitom prometu 7 posto više putnika nego u 2016. godini.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Rast putničkog prometa, između ostalog, rezultat je uvođenja četiri nove sezonske linije u svibnju ove godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki i Bukurešt, a tijekom ovogodišnje turističke sezone nastavili su se obavljati i sezonski letovi u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg koji su uvedeni 2016. godine. Osim toga, zbog velikog zanimanja putnika ove su godine sezonski letovi u Barcelonu i Lisabon produljeni u zimski red letenja 2017./2018., odnosno prvi se put obavljaju i nakon turističke sezone”, kažu u CA.

Zbog pozitivnih putničkih trendova kompanija je u početku srpnja prevezla ovogodišnjega milijuntog putnika, najranije u povijesti tvrtke.

U 2017. godini u zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog prijevoznika očekuje se ukupno više od 2.100.000 putnika što će, kažu, biti rekordan broj putnika tijekom jedne godine u povijesti tvrtke.

Flota Croatia Airlinesa sastoji se od dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala). Tijekom ovogodišnje turističke sezone unajmljena su dva zrakoplova CRJ 1000 sa 100 sjedala.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u