Cikloturizam u Ludbregu

Objavljeno 25.09.2020 - TurizamZanimljivosti

Cikloturizam u Ludbregu

Ludbreg, simpatični centar svijeta koji želi postati i centar outdoor turizma, tu svoju veliku ambiciju predstavio je na nedavno održanima “Danima cikloturizma 2020.”.

Upravo na toj manifestaciji predstavljeno je šest novih biciklističkih staza u Ludbregu i okolici, od onih jednostavnih i kraćih do onih dugačkih, tehnički i fizički zahtjevnih. U doglednoj budućnosti javnosti će biti predstavljene i hiking staze, također različitih profila, a zatim na proljeće i opcije kanuinga te kajakinga na ludbreškom području.

Spomenuta konferencija posvećena cikloturizmu kao održivoj, sve popularnijoj i vrijednoj grani turističke industrije projekt je koji je kroz svoj cikloturistički brand “Trail – Full Cycling Experience” pokrenulo varaždinsko poduzeće Spot, specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda.

Na konferenciji su se okupili predstavnici institucija, ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda te stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom cikloturističkom tržištu.

O Danima cikloturizma razgovarali smo i s ludbreškim gradonačelnikom Dubravkom Bilićem, u čijem smo društvu ovaj tjedan i isprobali kombinaciju njihovih novopredstavljenih staza.

Bilić kaže kako je cikloturizam zapravo okosnica ideje o Ludbregu kao outdoor destinaciji. Cikloturisti su, tvrdi, odlični turisti, a upravo je cikloturizam najbrže rastuća turistička grana.

– Dani cikloturizma su važni ne samo za nas, nego za sve destinacije. Cikloturisti, ako dolaze iz obližnjih područja, dolaze biciklom, ali ako idu izdaleka, idu automobilima, a ne avionima, tako da u tom smislu nema nekog velikog utjecaja ove krize, koja će se vjerojatno i ubuduće događati.
To su ljudi koji se vole umoriti, ali i opustiti, i želja nam je ući u taj dio turističkog kolača, a Dani cikloturizma su događaj koji je pomogao da krenemo tim putem – objašnjava Bilić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u