Čarobna atmosfera na 9. Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčenatu

Objavljeno 04.08.2019 - Zabava

Čarobna atmosfera na 9. Srednjovjekovnom festivalu u Svetvinčenatu

Još danas možete doživjeti prošlost prošetate li istarskim gradićem Svetvinčenat. Naime, u subotu i nedjelju, 3. i 4. kolovoza, održava se 9. Srednjovjekovni festival. Srednjovjekovni festival je zasigurno postao vrlo važan motiv dolaska na godišnji odmor u Svetvinčenat i okolicu jer su jučer tisuće domaćih i stranih posjetitelja odlučili doživjeti festival te osobno ući kroz vrata srednjeg vijeka.

Kako je program od petka prebačen za subotu i nedjelju, danas se kreće s programom već u 16 sati. Prodaja karata počinje od 15 sati te vas pozivamo da dođete i na vrijeme osigurate ulaznicu i prošećete, razgledate srednjovjekovne tabore i prekrasan Svetvinčenat.

Ne propustite nastup grupe koja dolazi po prvi put – grupa Toi Ahi Danza del Fuoco iz Italije koji će oduševiti posjetitelje svojim vatrenim nastupom. Njihov nastup počinje danas u 23 sata kao uvertira večerašnjeg završnog programa i zatvaranja festivala. Danas također nastupaju vitezovi, konjanici udruge Hector iz Slovačke kao i sokolari udruge Sokolary iz grada Sv. Bavona iz Slovačke koji oduševljavaju drevnom vještinom i ljepotom suradnje čovjeka i sokolova. Gostuju još: iz Donje Stubice dolazi Družba vitezova Zlatnog kaleža i Tahyjevi puškari, domaćini su Povijesna udruga Kaštel iz Svetvinčenta, gosti su i Vitezovi Zelingradski iz Svetog Ivana Zelina, a dolaze i La compagnia d’arme Malleus iz Trsta, Ursus iz Bratislave (Slovačka), Vitezi Belega Volka iz Celja (Slovenija), Halloenek Hungarica iz Mađarske, Corpo di guardia di Gradara iz Gradare (Italija), Vodorige iz Zagreba te Gruppo storico musici e sbandieratori Saletto. U programu Srednjovjekovnog festivala u Svetvinčentu sudjeluje oko 250 kostimiranih sudionika iz domaćih i inozemnih udruga.

Ne zaboravite i foto natječaj a pravila o sudjelovanju potražite na stranici www.foto.svetvincenat.hr .
Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu donosi čaroliju drugih vremena pred vašim očima. Upoznajte običaje, način života, mističnost i posebnost tog davnog doba uprizorenog i živog još danas, 4. kolovoza 2019. godine podno i oko kaštela Morosini-Grimani.

Današnji program donosimo u nastavku:
4. kolovoz (nedjelja) DAN LEGENDI:
16,00 h Viteški tabori otvaraju svoja vrata
17,00 h Program vatrenim oružjem (topovi i puške), Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, Tahyevi Puškari, Vitezovi Zelingradski, (HR), Gradara (IT)
17,40 h Ursus – Renesansno mačevanje (SVK)
18,20 h Gruppo Storico Musici e Sbandieratori Saletto (IT)
19,00 h Sokolary Sv. Bavona – Sokolarski show (SVK)
20,00 h Svečani mimohod kroz Svetvinčenat – prijem kod gospode Grimani u Žlinji
20,30 h Bitka za obranu kaštela – Dječja bitka, sudjeluju sve udruge
21,10 h Compagnia d’Arme Malleus (IT)
21,15 h Ursus – Renesansno mačevanje (SVK)
21,30 h Program vatrenim oružjem (topovi i puške), Družba Vitezova Zlatnog Kaleža, Tahyevi Puškari, Vitezovi Zelingradski, (HR), Gradara (IT)
21,30 h Vitezi Belega Volka (SLO)
21,40 h Vodorige – Fire Show
22,00 h Udruga Hector – Konjički turnir – Jousting (SVK)
23,00 h ToiAhi Danza Del Fuoco „VATRENA BAJKA“– vatromet, kaštel u plamenu
23,50 h Zatvaranje festivala
Holloenek Hungarica – Glazbeni Nastup (HUN).

Autor: Karmen Radetikio

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u