Cappelli zadovoljan sadašnjim rezultatima u turizmu

Objavljeno 01.07.2019 - Turizam

Cappelli zadovoljan sadašnjim rezultatima u turizmu

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je u Funtani kraj Poreča izrazio zadovoljstvo dosadašnjim turističkim rezultatima – u prvom je polugodištu ostvareno oko 6,5 milijuna dolazaka i 26 milijuna noćenja, a ustvrdio je i kako je buking sukladan očekivanjima.

– Imamo prvo prolazno vrijeme nakon prvih šest mjeseci, a što smo predviđali to smo i ostvarili. Uz male disbalanse u svibnju zbog vremenskih nepogoda, sve je drugo po planu. U ovom trenutku imamo ostvarenih oko 26 milijuna noćenja i oko 6,5 milijuna dolazaka turista. Dakle, sve je po planu, kako u Istri tako i u ostalim dijelovima Jadrana, rekao je Cappelli novinarima na marginama stručnog skupa “Investicijski potencijal turističkog zemljišta”.

Prema prošlogodišnjoj statistici Hrvatske turističke zajednice, Hrvatsku je u prvih šest mjeseci 2018. godine posjetilo 6,4 milijuna turista, koji su ostvarili 25,4 milijuna noćenja.

Ministar je također kazao kako je iznimno važno da u prvom polugodištu ove godine njemački turisti nisu u minusu, kao što se neko vrijeme predviđalo da će biti, kao ni britanski gosti.

Ocijenio je kako sve ide kako je i planirano te kao se računa s porastima fizičkih turističkih pokazatelja u ovoj godini od oko dva do tri posto.

Nisu svi zadovoljni s optimizmom Cappelia jer turistički djelatnici na Kvarneru kao i oni koji se bave nautikom tvrde da je turizam podbacio te da se Kvarner malo spominje u brošurama Hrvatske te da je kao regija neprepoznatljiv za razliku od Istre i Dalmacije.

Mnogi turistički djelatnici se žale i na izgled luke Rijeka gdje godišnje prođe preko 60000 putnika i koja je glavni spoj sa sjeverno jadranskim otocima.

Potpuno drugačija priča je u Splitu gdje sve vrvi od gostiju , ali od novih investicija za uređenje grada.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u