Čak dvije zanimljive manifestacije privukle brojne posjetitelje na Trsatski kaštel!

Objavljeno 22.07.2019 - Zabava

Čak dvije zanimljive manifestacije privukle brojne posjetitelje na Trsatski kaštel!

Ljeto na Gradini jučer je zaista obilovalo zanimljivim programom. Naime, na Trsatskom kaštelu odvile su se čak dvije manifestacije – festival mode CITY 45 20 i Light Transformation Gradina.

Rijeka je jučer imala najposebniju modnu priču, onu koja spaja modu i ljepotu, umjetnost i tradiciju. Kao i svake godine dosad posjetitelji su imali prilike vidjeti posebnu haljinu, a ove godine čast da ju osmisli pripala je Radojki Simičević – Vivien moda. Haljina je savršeno utjelovila temu “Karolina Riječka danas” i uz Swarovski nakit te cvjetnu dekoraciju Christine Canci priredila povratak u prošlost na najljepši mogući način.

Reviju je otvorila Linda Lukežić Lusso Couture na gornjoj etaži Gradine i uvela nas u savršeno modno ljeto te umjetnica Mirna Sišul na donjoj etaži koja je svoj prepoznatljiv stil aplicirala i na modne kreacije! Nakon njih, dvije piste Trsatske gradine osvojile su Hunić Design Sisters koje su predstavile i matching kombinacije za majke i kćeri kao i Trgovačko-tekstilna škola iz Rijeke koja je u svom izlasku imala iznenađenje – haljinu izrađenu od pašte riječkog branda Paštaria. Sally atelier predstavio je kolekciju pod imenom Trsatske vile, dok je brand Anima M. kroz izbor boja i dizajna slavio ljepotu života!

Pista s najljepšim pogledom ugostila je i Nikolinu Ljubičić, vlasnica nove riječke modne agencije N Model predstavila se u kreaciji “Karolina Riječka danas” i oduševila mnogobrojne posjetitelje lokacije!

Modnu završnicu imali su Ti me ami flower fashion design izlazak sa stvarnim ženama – ambasadoricama branda kao i Andrea Anić Profound Apparel, riječka buntovnica koju vole žene svih generacija!
Tina Vukov i David Baumgartner dali su publici dio svoje glazbene čarolije, a posebno emotivno bilo je uz skladbu “Najdraža Rijeko”, dok su Sara Saršon i plesačice podigle atmosferu svojim plesom.

Službena auto kuća manifestacije od prve je godine Porsche Inter Auto Rijeka koji je ove godine predstavio dva Seat automobila koji itekako prate stav i emociju manifestacije. Novexpert je predstavio svoje kvalitetne beauty proizvode, a posjetitelji su imali prilike isprobati IQOS – uređaj koji bez dima i pepela zagrijava, a ne gori duhan, zbog čega se stvara znatno manje štetnih sastojaka u usporedbi s pušenjem cigareta.

Za izgled modela pobrinuo se Studio Kate i tim Ive Berišić uz Dr Vivians Anti Aging serum i Avon novitete. Posjetitelji su uživali uz AURU, službeno piće večeri, a u nastavku večeri slijedila je manifestacija Light Transformation Gradina.
Arhitektonska specifičnost srednjovjekovne Gradine ne prestaje oduševljavati kad su u pitanju tematsko – konceptualne manifestacije, posebno osmišljene i prilagođene za ovaj ambijent. Nakon modnih trenutaka, posjetitelji manifestacije Light Transformation Gradina sinoć su imali priliku doživjeti zanimljive vizualne transformacije na vrhu grada uz presenting partnera projekta – HEP. Boje, oblici, vizure i svjetlosne projekcije plijenile su poglede na svakom koraku, stvarajući atmosferu koja se ne doživljava svaki dan. Zidine kaštela rekreirane su pomoću profesionalne produkcije i svjetlosnih efekata u izvedbi dBoki sound & light tima koji je pomno režiranim svjetlosnim efektima stvorio zadivljujuće prizore.

Osim što je večer bila vizualno atraktivna, ni odlična glazbena podloga događaja nije izostala. Ugodnu atmosferu održavao je DJ BRUNS LAY, osiguravajući dobru zabavu za mnoštvo okupljenih posjetitelja. Rimska kula, zmajevi, stare zidine i ostali prepoznatljivi dijelovi kaštela poslužili su kao platno za svjetlosnu igru, a zvukovi house glazbe bili su važna komponenta za stvaranje nove svjetlosne dimenzije prepoznatljivog prostora.

Gradina je ponovno poslužila kao kulisa za stvaranje magičnog okruženja i posjetiteljima pružila priliku da srpanjsku ljetnu noć provedu u nesvakidašnjem izdanju zidina, upotpunjenu pogledom koji nam zaista nikada neće dosaditi. Sve je već spremno za sljedeću manifestaciju – koncert londonskog Sutton Youth Concert Orchestra i Banda, na kojem će posjetitelji moći uživati uz slobodan ulaz. Koncert je najavljen za 22. srpnja, s početkom u 21 sat. U srijedu, 24. srpnja s početkom u 21 sat posjetitelje očekuje predstava OtpisaNE s izvrsnom glumačkom postavom.

Autor: Sabina Frlan
Foto: Foto Kurti

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u