Brže, više, jače uz Noć muzeja

Objavljeno 12.01.2018 - IzdvojenoZanimljivosti

Brže, više, jače uz Noć muzeja

Posljednji petak u siječnju već trinaestu godinu otvara vrata hrvatskih muzeja, galerija i raznih kulturnih ustanova i poziva sve na druženje u njihovim prostorima uz prigodne programe.

Noć muzeja ove je godine koncipirana kao dinamična manifestacija pod naslovom i olimpijskim geslom: „Muzeji i sport – brže, više, jače…/ Citius, altius, fortius…„. Naglasak manifestacije stavljen je na analitičkom sagledavanja postojećih i stvaranju novih zbirki i muzeja na temu sporta, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i usporednom vrednovanju sporta, u svim njegovim pojavnim oblicima, te stvaranju ozračja osjetljivosti na sport kao kulturološku vrijednost i njegovu prisutnosti u raznolikim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te na aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja, i stvaranju nove muzejske publike.

U sportskom ozračju, Hrvatsko muzejsko društvo poručuje sportašima, navijačima, muzealcima i posjetiteljima – brže, više, jače… uz napomenu, i u Noći muzeja, kao i u sportskim natjecanjima – važno je sudjelovati!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u