Brod Galeb potopit će grad Rijeku u dugovima bez kraja

Objavljeno 25.09.2019 - Vijesti

Brod Galeb potopit će grad Rijeku u dugovima bez kraja

Danas je na brodu Marina u Rijeci održana tribina na temu druga strana broda GALEB u organizaciji udruge PRIMORSKI HRVAT.

Na tribini se objasnilo stručno zbog čega je brod GALEB rupa bez dna i zbog čega će ova financijska Obersnelova akrobacija oštetiti i opljačkati Riječane za još dugi i neizvjesni period.


Predstavnici oporbe, Ivona Milinović HDZ, Petra Mandić MOST i Josip Kukuljan MOST jasno su dali do znanja da se ne radi o nikakvih 44 milijuna kuna nego o početnih 58 milijuna kuna koja je za sada najjeftinija ponuda, no struka tvrdi da će se cijena popravka i obnove Galeba popesti na vrtoglavih 130 milijuna kuna.
Sugovornici su skrenuli pozornost da su Josip Kukuljan i Ivona Milinović spriječeni da se ‘ukrcaju’ na Galeb zajedno sa kapetanom Nedeljkom Kuzmom i dipl. ing. brodogradnje Ivom Rezićem kako bi uvidjeli stanje broda iznutra prije samog glasovanja za novo zaduživanje građana Rijeke.
Očito da se prava slika o brodu krije od javnosti što se kosi s demokratskim standardima i pozitivnim zakonima unutar EU.

Brod GALEB spomenik je totalitarnim sustavima, a kako se ovaj način vladanja u Rijeci koji imamo zadnjih 28 godina može u nekim događanjima proglasiti totalitarnim, ne čudi da je SDPu i Obersnelu oko zapelo baš za brod Galeb, a ne primjerice za riječku industrisku baštinu poput nesretne lansirne rampe torpeda.

GALEB ima i mnoge crne povijesne istine, a jedna od tih je da je zagadio hrvatsko more s postavljanjem preko 5000 mina, da je na njemu boravilo mnoštvo diktatora i velikana JNA koji su u drugom svjetskom ratu počinili zločine te na kraju da je kao komunistički JNA brod pomagao u oružanoj agresiji na Hrvatsku. Brod Galeb nije nikakva hrvatska industrijska baština i bio je potpuni promašaj proglasiti za zaštićenim kulturnim dobrom.
Grad Rijeka se ne može zadužiti ukoliko se 30. rujna digne 19 ruku protiv. Gradsko vijeće imaju 37 vijećnika, od kojih Obersnel drži pod kontrolom njih 18. Za sada Obersnel nema većinu u gradskom vijeću, no KIGO.hr saznaje iz pouzdanih izvora da se troje vijećnika iz kluba Liste za Rijeku odlučilo izdati građane Rijeke i ponovno ih zadužiti za rupu bez dna zvanu Galeb!
Imena vijećnika za koje se sumnja da će zadužiti građane su : Predrag Miletić, Danko Švorinić i Zvonimir Peranić!

Na tribini se ukazalo da jedino Riječanke i Riječani pritiskom na društvenim mrežama mogu utjecati na to da se takozvani vijećnici oporbe ne usude pokušati pronaći novu izliku da omoguće zaduženje od jos 44 milijuna kuna za propali projekt obnove Galeba, čije će nas godisnje održavanje stajati bar 5 milijuna kuna godišnje – zauvijek

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u