Brazil: Večeras odluka, idemo kući ili ostajemo u Brazilu

Objavljeno 23.06.2014 - Sport

Brazil: Večeras odluka, idemo kući ili ostajemo u Brazilu

Na posljednjoj konferenciji za novinare uoči velikog obračuna Hrvatske i Meksika u Recifeu na pitanja su nakon zadnjeg treninga uoči važne utakmice odgovarali hrvatski izbornik Niko Kovač i najbolji igrač Luka Modrić.

Što izbornik misli o Meksiku? Meksiko je odigrao vrlo dobro, ne samo ove dvije utakmice. Otkad je na klupu došao gospodin Herrera vidi se da je Meksiko napredovao. To je vrlo agresivna, vrlo homogena ekipa, ima vratara na visokoj razini. Imamo vrlo jakog protivnika, ali mislim da je i moja ekipa kroz prve dvije utakmice postajala sve bolja i bolja i nadam se da ćemo sutra dodatno podići razinu naše igre.

A što Luka Modrić misli o sigurnoj premoći Meksika na tribinama? Sigurno je da će Meksiko imati veliku podršku navijača, ali puno puta smo igrali u takvoj atmosferi i to nam može biti samo dodatan motiv, da rastužimo njihove navijače, tako da ne vjerujem da će im to biti velika prednost. Utakmica se igra na terenu, ne na tribinama.

O partnerstvu s Ivanom Rakitićem u veznom redu Luka kaže: Otkad je izbornik tu Rakitić i ja igramo stalno na tim pozicijama, mislim da to funkcionira dosta dobro, ali na izborniku je konačna riječ.

O motivu Hrvatske: Zadnje EP odigrali smo jako dobro, nažalost nedostajalo je malo sportske sreće da odemo dalje u jako teškoj skupini, u kojoj su bili prvak i finalist. Ovo SP velik je motiv da odemo korak dalje. Ova momčad to može, ima kvalitetu i zaslužila je napraviti taj iskorak. Sutra je sve na nama, trebamo odigrati što bolje i vjerujem u pozitivan ishod, kaže Modrić.

Modrić: Za nas je dobro što moramo ići na pobjedu, to je jedina opcija i nema druge. Nisu primili dosad gol, ali siguran sam da ćemo naći način da im ga zabijemo.

Izbornik je dodao još nekoliko riječi o našim protivnicima: Znamo da je Meksiko odličan, ima dobrog vratara, ali mi smo zabili pet golova, najviše u ovoj skupini. Mi dolazimo ovdje uživati, a kad uživamo igramo dobro. Nadam se da ćemo sutra uživati. Mi smo realisti, ali možemo biti optimisti. Kad vidite gdje igraju moji momci, u kojim klubovima, ako ne mogu sad biti optimističan, kad da budem?

Osvrnuo se i na sjajnog meksičkog vratara, ali i istaknuo da Hrvatska ima odlične napadače: Ochoa je odličan vratar, no cijela ekipa mora raditi dobro da on ima što manje problema. No s druge strane mi smo zabili pet golova, Mandžukić je naš vrhunski igrač, a imamo tu jednog Olića, jednog Perišića, jednog Jelavića, jednog Eduarda, koji sigurno isto imaju određenu kvalitetu i mogu zabiti gol Meksiku.

Zaključio je izbornik osvrtom na našu momčad: Imam ekipu koja iz utakmice u utakmicu raste, otkad smo počeli s Islandom dečki sve više razumiju našu filozofiju. Imam vrlo kvalitetne i inteligentne igrače, pa imam pravo razmišljati pozitivno, kaže Niko Kovač.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u