Bravo Zoran Milanović

Objavljeno 05.01.2014 - Gospodarstvo

Bravo Zoran Milanović

Hrvatsko mljekarstvo je zahvaljujući novim programima Vlade RH uspjelo ostvariti pad proizvodnje za čak 100 milijuna litara godišnje.
Hrvatskoj treba 950 milijuna litara godišnje, a od ove godine smo pali na sramotnih 500 milijuna litara, što je šok za sve koji se bave statistikama.
Hrvatska Vlada je uspjela ono što drugima nije, naime Hrvatska je sada najveći uvoznik mlijeka u EU, pa eto jedan neslavni rekord je tu.
Tomislav Jakovina kaže da je navedeni problem europski problem jer je u zadnjih par godina 300 000 farmera zatvorilo svoja vrata, pa to je eto i problem koji se oslikao i na Hrvatsku.
Dok novinari na HRTu tvrde da imamo najbolje mlijeko u europi, Jakovina tvrdi da to nije istina i da je hrvatska imala kvalitetu mlijeka ispod razine EUa.
Stočara je u Hrvatskoj sve manje jer zbog dugova prodaju krave, a hrpa agencija u kojoj zaposlenici dobivaju velike plaće, ne radi ništa da izbalansira potrebe stočara kako bi se zemljišta, parcele i propisi stavili u funkciju.
Vlada Hrvatske nije uspjela povezati plavu i zelenu Hrvatsku i 12.5 milijuna gostiju koji nam dolaze u posjet svake godine sve više piju i jedu proizvode koje ne proizvodimo u Hrvatskoj.
No, zar je to važno Vladi Zorana Milanovića?
Sve je izglednije da je Milanoviću važnije da se ćirilica uvede u Vukovar, nego da proizvodnja u Hrvatskoj počne rasti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u