Boravkom na Kvarneru do zdravlja za cijelu godinu

Objavljeno 09.03.2019 - IzdvojenoTurizam

Boravkom na Kvarneru do zdravlja za cijelu godinu

Župan Zlatko Zlatko Komadina sudjelovao je na predstavljanju Klastera zdravstvenog turizma Primorsko-goranske županije održanom na sajmu turizma u Berlinu. S direktoricom TZ Kvarnera Irenom Peršić Živadinov te vodstvom i članovima Klastera predstavio je Kvarner kao regiju zdravlja napominjući brojnim okupljenim novinarima da se samo tjednom boravka na Kvarneru “kupuje” zdravlje za cijelu godinu.
-Primorsko-goranska županija jako je puno učinila na razvoju i brendiranju zdravstvenog turizma kao jednog od najbrže rastućih sektora turističke ponude. Upravo je Primorsko-goranska županija prva u Republici Hrvatskoj još 2014. godine pokrenula osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera u kojem su članice i sve županijske zdravstvene ustanove.
Želimo da kvarnerski turizam zdravlja bude ono po čemu će regija biti prepoznata. Veliki potencijal, zatim naša tradicija kao i kvaliteta zdravstvenih ustanova, u prvom redu naših thalassotherapija u koje smo kao osnivač puno uložili i doveli ih do razine europskog standarda, dovodi Kvarner u ulogu perjanice hrvatskog zdravstvenog i lječilišnog turizma, rekao je župan Komadina.

Turistička zajednica Kvarnera u Berlinu je predstavila pozitivan utjecaj boravka na Kvarneru na opće zdravlje gostiju, kao i na mogućnosti za razne tretmane – od korištenja klimatskih pogodnosti u tretmanima thalassoterapijama, aromaterapijama, plućnim rehabilitacijama i utjecaju na astmatična stanja i drugo, te o medicinskim tretmanima u klinikama.
Na samoj prezentaciji nazočili su i predstavnici Thalassotherapije Opatija i Termi Selce, kao i ostali predstavnici članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Ovo je već peta godina u nizu da se Turistička zajednica Kvarnera zajedno sa suizlagačima s područja Kvarnera predstavlja u Berlinu. Tako se ove godine na prepoznatljivom štandu Kvarnera predstavljaju i TZG Raba, TZO Lopar, TZG Crikvenica, Jadran dd Crikvenica, TZ otoka Krka, Lošinj Hotels & Villas i Cresanka d.d.
Kvarner se na sajmu predstavlja sa ponudom čitave regije – od prirodnog i kulturnog bogatstva preko čistog mora i plaža do raznovrsnih mogućnosti smještaja, outdoor aktivnosti, nautičke ponude, zatim bogate ponude zdravstvenog turizma kroz brand Kvarner Health & Wellbeing i eno-gastronomije objedinjene kroz brand Kvarner Gourmet & Food.
-Nastup na sajmu ITB u Berlinu ponovno nam potvrdio ono što znamo: njemačko tržište je za Kvarner i dalje jedno od najvažnijih tržišta! Kada se primjerice osvrnemo na zadnjih 5 godina, broj gostiju iz Njemačke povećan je za 35% a broj njihovih noćenja za čak 40%!
Tijekom turističke 2019. godine interes gostiju iz Njemačke za Kvarnerom neće jenjavati, tako nam bar pokazuju trenutne procjene i povratne informacije od partnera, istaknula je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u