Besplatne vrtlarske radionice u Foliotu

Objavljeno 15.07.2017 - Zanimljivosti

Besplatne vrtlarske radionice u Foliotu

U srijedu, 12. sprnja, u Foliotu – Centru za djecu i mlade Matulji održana je prva vrtlarska radionica za djecu od 5 do 10 godina. Radionicu je vodila Ana Smokrović koja se bavi ratarskom gastronomijom i koja se krije iza imena Anino povrće

Djeca su pobliže upoznala mediteransko bilje – lavandu, ružmarin, origano, smilje i timijan. Ana je donijela i tamjan pa je bilo zanimljivo naučiti razlikovati timijan od tamjana. Djeci se najviše svidio tamjan jer im je Ana otkrila da upravo on pomaže u borbi protiv komaraca. Mali su vrtlari pokazali zavidno znanje u vrtlarstvu – bili su jako brzi, temeljiti, ali i nježni prema biljkama. Nije im bio problem zaprljati ruke i noge od zemlje što je dokaz da djeca zaista vole boraviti u prirodi i surađivati s prirodom.

Druga vrtlarska, malo drugačija, radionica održat će se u subotu, 15. srpnja od 18:30 do 20:00, za djecu od 5 do 10 godina. Radionicu vodi Sendy Osmičević, magistra urbanog šumarstva, aktivistica i suradnica udruge Žmag te autorica bloga Bohoho: koja će zajedno s djecom jedan zid preoblikovati u (vertikalni) vrt. A kako? Otkrijte u subotu.

Radionica je besplatna, a broj je prijava ograničen.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u