Beljak pomeo konkurenciju pa postao predsjednik HSSa

Objavljeno 14.01.2017 - Vijesti

Beljak pomeo konkurenciju pa postao predsjednik HSSa

Kontraverzni Krešo Beljak ponovno je izabran za predsjednika HSS-a nakon što je protjerao svu konkurenciju iz stranke. Na Glavnoj skupštini u Zagrebu od 651 izaslanika – za njegov izbor glasovalo je njih 524. U pobjedničkom govoru rekao je kako će stranku pozicionirati na politički centar te da je Hrvatskoj potreban jak HSS.
“Siguran sam da ćemo svi zajedno graditi politiku Stjepana Radića, precrtanu, preslikanu u 21. stoljeće jer naša domovina Hrvatska upravo to očekuje na hrvatskoj političkoj sceni – očekuje jaki, moderni, niti lijevi niti desni, nego centralni HSS kakvog ćemo graditi svi skupa”, rekao je Krešo Beljak.


Delegati biraju i pet regionalnih predsjednika, 30 biranih članova Glavnog odbora, pet članova Časnog suda i pet njihovih zamjenika, pet članova Statutarnog povjerenstva i pet njihovih zamjenika te pet članova i pet zamjenika članova Nadzornog odbora.

Za potpredsjednike HSS-a kandidirali su se dosadašnji potpredsjednici – Stjepan Kožić, Željko Lenart, Ana-Marija Petin, Davor Vlaović te Hrvoje Petrić. Kandidati za birane članove Predsjedništva, što je većinom prijedlog njihovih lokalnih organizacija, jesu Stipo Gabrić Jambo, Boro Bašljan, Mirko Butković, Mirko Horvat i Zdravko Kelić. Kandidat za glavnog tajnika HSS-a je aktualni glavni tajnik Ilija Ćorić.

Neistomišljenici Beljaka optužuju da je suspendirao sve protukandidate

U HSS-u se zbog političke odgovornosti vodi stegovni postupak protiv 21 suspendiranog člana, a među njima su europarlamentarka Marijana Petir, koprivničko-križevački župan Darko Koren i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Nenad Matić. Sve troje željelo se kandidirati za predsjednika HSS-a. Uoči izborne Glavne skupštine oni su s još devetero istaknutih HSS-ovaca kojima je oduzeto pravo sudjelovanja, delegatima poslali pismo u kojem optužuju vodstvo HSS-a na čelu s Beljakom da uništava stranku i vodi je u propast te ih pozivaju da se tome suprotstave.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u