Beljak i Amsterdamska koalicija!?

Objavljeno 23.02.2019 - Vijesti

Beljak i Amsterdamska koalicija!?

Amsterdamska koalicija predstavila je danas u Tvornici kulture listu od 12 kandidata za izbore za Europski parlament uz poruku da se bore za naprednu, slobodnu i prosperitetnu Hrvatsku, a protiv netolerancije, nesposobnosti i primitivizma.

Nositelj liste je istarski župan i potpredsjednik IDS-a Valter Flego. Na drugom mjestu na listi je Jozo Radoš, zastupnik GLAS-a i ALDE-a u Europskom parlamentu, a treće zauzima Zoran Bahtijarević, dječji kirurg i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije. Prava je sreća da na čelnim mjestima ove kolicije nije Beljk je bi to uništilo koaliciju. Biračima je nejasno zašto se baš ova koalicija zove po nekom gradu koji nije u Hrvatskoj, no…..

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik Silvano Hrelja je na četvrtom mjestu, dok peto i šesto zauzimaju Tea Mičić Badurina, zamjenica predsjednika PGS-a, i Marina Gradišer, liječnica, stručnjakinja za dijabetes.

Slijede Diana Topčić-Rosenberg, poznata po borbi za dječja prava, ekonomski analitičar Damir Novotny, doktorica fizike i geofizike Mira Morović te Damir Jurić, suosnivač Liste za Osijek i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek.

Dno liste, jedanaesto i dvanaesto mjesto, pripalo je predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku i predsjednici GLAS-a Anki Mrak-Taritaš.

Mrak-Taritaš (GLAS): Ovo su izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe

Ovo su izbori između dvije Hrvatske i dvije Europe, naglasila je predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš upozorivši da razni populisti, manipulatori i radikali žele razoriti Europu.

– Nećemo dopustiti raznim Orbanima i našim domaćim diktatorima u svilenim rukavicama da nam svojim bahatim i despotskim ponašanjem uzmu slobodu, kazala je.

– Naša Europa i Hrvatska su obrazovane i konkurentne, naše gospodarstvo moderno i uspješno, a okoliš očuvan uz korištenje održivih izvora energije, naša Europe je Europa radnih mjesta koja osiguravaju dostojanstveni život, naša Europa je i u našem istočnom susjedstvu, a naša Hrvatska je dio takve Europe, istaknula je.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak naglasio je da Hrvatska zaslužuje bolje, zaslužuje biti dio civilizirane, antifašističke i sekularne Europe, te traži povjerenje birača koji nisu zadovoljni stanjem u domovini. Uvjeren je da će Amsterdamska koalicija osvojiti tri mjesta u Europskom parlamentu.

– Nudimo Hrvatsku koja je dio napredne i civilizirane Europe, a ne ovoga što rade Orban, Tajani, Poljaci i neki drugi, rekao je Beljak.

Flego (IDS): Očekujemo dva mjesta u Europskom parlamentu

– Amsterdamska koalicija vidi Hrvatsku kao prosperitetnu, slobodnu i otvorenu zemlju, a okuplja ljude koji vjeruju da Hrvatska može biti napredna zemlja, koji se ne mire sa sadašnjim stanjem i koji su spremni dignuti glas protiv neslobode, cenzure i šovinizma, naglasio je Boris Miletić, predsjednik IDS-a.

Nositelj liste Valter Flego naglasio je važnost izbora za Europski parlament jer se sve više važnih odluka donosi u EU te je kazao kako očekuje da će Amsterdamska koalicija osvojiti dva mjesta u Europskom parlamentu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u