Bečki Dan podzemne željeznice – raj za trainspottere

Objavljeno 23.05.2018 - Zabava

Bečki Dan podzemne željeznice – raj za trainspottere

U Beču se naredne subote, 26. svibnja, održava prvi Dan podzemne željeznice. Povod za to je 40. obljetnica od prve vožnje linije metroa U1 od postaje Karlsplatz do Reumannplatza 1978. godine. Posjetitelje na dvije lokacije, remizi Erdberg i u Prometnom muzeju, očekuje bogat program, a najzanimljiviji dio je zasigurno mogućnost samostalnog upravljanja vlakom podzemne željeznice po testnim tračnicama.
Zaljubljenike u vlakove i zainteresirane putnike u Prometnom muzeju očekuje nekoliko izložbi o povijesti javnih gradskih prometnih sredstava, a svi veliki i mali „trainspotteri“ moći će se provozati i u povijesnoj parnjači.
Oni koje više zanima sadašnjost i budućnost moći će sudjelovati u vođenom razgledavanju centrale bečke podzemne željeznice te izbliza proučiti izgled novog FLEXITY tramvaja koji će u promet biti pušteni krajem ove godine.
Za sve one kojima jedan dan proveden u svijetu bečkog javnog prijevoza nije dosta tu je i suvenirnica u kojoj će se sigurno naći ponešto i za ponijeti doma.
Program bečkog Dana podzemne željeznice besplatan je, a održat će se u vremenu od 10 do 18 sati.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u