Beč i dalje ima najunosniju adventsku ponudu

Objavljeno 10.11.2018 - Zanimljivosti

Beč i dalje ima najunosniju adventsku ponudu

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig zajedno je predsjednikom Bečke gospodarske komore Walterom Ruckom početkom tjedna najavio skoro otvorenje u cijelom svijetu dobro poznatih božićnih sajmova. Prvi ovogodišnji adventski sajmovi u glavnom će gradu Austrije biti otvoreni već sredinom studenog, a gradonačelnik se nada da će turistički i gospodarski rezultati premašiti sve dosadašnje.

„Beč je božićna prijestolnica Europe. Niti jedna druga metropola tijekom adventa ne svijetli kao naš grad.“, kazao je Ludwig tom prilikom.

Da se bečki gradonačelnik ne vara dokazuju i nevjerojatne turističke brojke. Broj noćenje zabilježenih tijekom advenstkog razdoblja u Beču je u stalnom porastu. Prije deset godina on je iznosio 800.000, 2013. godine zabilježen je porast na 1.150.000 noćenja, a prošle se godine ta brojaka popela na nevjerojatnih 1.400.000, što predstavlja porast broja noćenja od čak 60 posto u posljednjih deset godina.

I prodajni rezultati bečkih trgovina tijekom predbožićnog vremena potvrđuju isto. Samo Bečanke i Bečani na božićne darove svake godine potroše 350 milijuna eura, a božićni biznis osigurava 1.900 dodatnih radnih mjesta.

Ono po čemu pak turisti najviše pamte advent u Beču božićno je osvjetljenje koje se ubraja u najljepše u Europi. Čak 98 posto inozemnih ispitanika istraživanja tvrtke MAKOM ocijenilo ga je odličnom ocjenom.

Autor: Ivana Ćosić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u