Bandić završio u bolnici, no nije životno ugrožen

Objavljeno 08.12.2018 - IzdvojenoVijesti

Bandić završio u bolnici, no nije životno ugrožen

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić hitno je zbog plućne embolije, hospitaliziran na Klinici za plućne bolesti Jordnovac, no stanje mu je stabilno. Liječnici predviđaju da će uz potrebnu zdravstvenu skrb tjedan dana boraviti u bolnici nakon čega će trebati nastaviti s kućnim liječenjem što znači da mora preskočiti adventska druženja u Zagrebu što je teško vjerojatno.

Iz Službe za informiranje Grada Zagreba priopćili su kako se gradonačelnik Milan Bandić 7. prosinca 2018. javio u Kliniku za plućne bolesti Jordanovac radi kašlja koji traje unazad nekoliko dana. Dijagnosticirana mu je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije. Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno, stoji u priopćenju.

Premijer Andrej Plenković je jutros Bandića posjetio u bolnici. Dobro se osjeća, dobrog je raspoloženja, siguran sam da će se sa svom svojom energijom i dinamikom brzo oporaviti, rekao je Plenković kojem ja za stabilno vladanje Hrvatskom potrebno Bandićevih 11 ruku u Saboru.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je novinarima nakon izbornog sabora Mladeži HDZ-a kako je Bandić dobrog zdravstvenog stanja te da nije životno ugrožen. “Gospodin Bandić je trenutno dobro. U sigurnim je rukama. I želim mu što skorije ozdravljenje”, dodao je Kujundžić koji je novinarima potvrdio i da je završena inspekcija u KBC-u Split, nakon prijave za primanje mita, a početkom tjedna bit će napisan i službeni nalaz.

Zagrebački gradonačelnik prije mjesec dana imao je prijelom noge, a plućna emoblija jedna je od komplikacija koja se u tom slučaju može pojaviti. Embolija nastaje uslijed krvnog ugruška koji je ulazi u plućnu arteriju te smanjuje dotok kisika.

Bandić ima problem i sa glasnicama te s kroničnim umorom. Za njega je nemoguće da se na miru odmara u svome domu i to ga sada stoji ovakvog zdravstvenog stanja koje ima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u