ANKETA za Zagreb: vodi Anka Mrak Taritaš! GLASIJTE I VI!

Objavljeno 08.05.2017 - Vijesti

ANKETA za Zagreb: vodi Anka Mrak Taritaš! GLASIJTE I VI!

U Anketi koja traje do srijede navečer vodi Anka Mrak Taritaš s osvojenih 31% glasova!

Slijedi još jedna dama Bruina Esih s 30 %, a zatim Drago Prgomet i tek na četvrtom mjestu je sadašnji gradonačelnik Milan Bandić.

Po dosadašnjim rezultatima ankete KIGO.hr Zagreb je spreman za promjene i to ovoga puta želi na čelu grada imati ženu.

Zagreb je izrazito važan za Hrvatsku jer se gotovo svaki peti stanovnik Hrvatske nalazi u tome gradu, a proračun iznosi vrtoglavih 7.5 milijardi kuna.

Milan Bandić je percipiran u javnosti kao onaj koji jako dobro surađuje s HDZom, pa mu Drago Prgomet nije nikakva opasnost, no ovoga puta su mu SDPovci s Ankom Mrak Taritaš i Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović pomrsili račune jer su očigledno bolje pozicionirani u anketama od samog Bandića.

Bandić vlada Zagrebom od 2000 godine! Uspješno ili ne, teško je kazati, jer s jedne strane Zagreb ima takav standard da se ogroman broj Hrvata doselio u Zagreb i tamo našao svoj stabilan život, no za jedan milijunski grad Zagreb ima i svoje probleme koje Bandić ne može nikako riješiti, gospodarenje otpadom, prometnu regulativu, smanjenje troškova zagrebačkog holdinga, uređenje fasada u samom središtu grada, obnavljanje prekrasne zagrebačke žičare do Sljemena, uređenje stadiona na Maksimiru. Bandić očigledno nema rješenja niti ljude s kojima bi mogao ispraviti navedene probleme.

No, možda i najviše što građani Zagreba zamjeraju Bandiću je njegova kultura i ponašanje prema novinarima i građanima koji misle drugačije. Često je neugodan, odgovara u šiframa ili u načelu ne odgovara na neugodna pitanja te zaključuje neugodnu raspravu s rečenicom, “mislim da sam bio jasan” , makar i sam zna da nije bio jasan i da je izbjegao odgovor. No njemu sve to ništa ne znači jer uvijek postoji dovoljan broj došljaka i ljudi s periferije grada koji će za njega glasovati.

U zadnjih 17 godina koliko je Bandić na čelu Zagreba došlo je do smjene generacija, te su veliki broj novopridošlih obitelji svoju djecu podigli baš u Zagrebu i ta djeca danas mogu glasovati. Oni su Zagrepčani i žele od svoga grada nešto novo, nešto što im Bandić više ne može ponuditi i zato traže promjene.

Zagreb kao glavni grad Hrvatske je važan. Hoće li Zagrepčani odabrati promjene ostaje da se vidi 21. svibnja, a do srijede možete svoj glas dati na KIGO.hr!

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u