Alpinci i nordijci startaju prvi

Objavljeno 07.02.2018 - IzdvojenoSport

Alpinci i nordijci startaju prvi

Prvi hrvatski sportaši koji će nastupiti na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu bit će alpski skijaši Natko Zrnčić Dim i Fillip Zubčić koji u nedjelju 11. veljače startaju u spustu, a nekoliko sati nakon njih slijede i nordijci Edi Dadić i Krešimir Crnković u skiathlonu.

Nakon što će u petak 9. veljače na svečanom otvaranju nositi hrvatsku zastavu Natko Zrnčić Dim mogao bi, zavisno od startnih brojeva, biti i prvi hrvatski olimpijac koji će nastupiti u Pjongčangu. Bit će to, nakon ZOI-ja 2006. u Torinu, 2010. u Vancouveru i 2014. u Sočiju, četvrte Igre na kojima će nastupiti Zrnčić Dim koji ima i najbolje rezultate od svih hrvatskih olimpijaca u Južnoj Koreji.

Natko Zrnčić Dim rođen je 7. ožujka 1986. u Zagrebu i jedan je od četvero hrvatskih skijaša i skijašica koji imaju plasman među prva tri u Svjetskom kupu. Najveći uspjeh mu je osvajanje brončanog odličja u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu 2009. u francuskom Val d’Isereu. U karijeri se pet puta uspinjao na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, a posljednji put to se dogodilo 2014 . u švicarskom Wengenu, kada je bio treći u superkombinaciji.

Sutra 8. veljače bit će održan prvi trening za spustaše na kojem Natko Zrnčić Dim nosi broj 37, a Filip Zubčić 66 pa će u nedjelju vjerojatno Zubčić startati nakon Natka.

Zubčić (25) je najuspješniji hrvatski skijaš u Svjetskom kupu ove sezone, a to će mu biti drugi nastup na ZOI jer se prije četiri godine natjecao i u Sočiju gdje nije uspio završiti veleslalomsku utrku.

Četiri sata nakon starta spustaša i nordijci bi trebali startati u skiathlonu i u toj utrci trebali bi nastupiti Edi Dedić i Krešimir Crnković, koji se natječe u biatlonu, ali će po prvi put na ZOI nastupiti u skijaškom trčanju disciplini u kojoj natjecatelji prvih 15 kilometara trče klasičnim stilom, a skije im moraju biti paralelne, dok drugih 15 kilometara smiju koristiti slobodni stil koji se sastoji od kliznog koraka.

Edi Dadić će po drugi put nastupiti na ZOI, a prije četiri godine u Sočiju je u ovoj disciplini osvojio 65. mjesto u konkurenciji 68 natjecatelja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u