Agrokor kupio 10 posto Mercatora od Agrokor Investmentsa

Objavljeno 17.03.2017 - GospodarstvoVijesti

Agrokor kupio 10 posto Mercatora od Agrokor Investmentsa

Koncern Agrokor kupio je jučer od nizozemske tvrtke Agrokor Investments B. V., kojega vlasnički kontrolira Ivica Todorić, 10,1 posto dionica slovenskog trgovačkog društva Mercator, a vrijednost tog udjela prema cijeni dionice Mercatora na burzi iznosi oko 40 milijuna eura, objavili su slovenski mediji.

Tu su operaciju, kako navodi portal Siol.net, Ivici Todoriću diktirale dvije ruske banke vjerovnici u zamjenu za odobreni kredit za osiguranje likvidnosti. Agrokor, prema tvrdnjama slovenskog poslovnog lista “Finance”, ruskim bankama Sberbank i VTB u petak mora predstaviti plan rješenja svoje prezaduženosti, a one su mu odobrile dodatnih više od 100 milijuna eura kredita za tekuću likvidnost.

O kupoprodajnoj operaciji između koncerna Agrokor i Agrokor Investmenta svoje je dioničare obavijestio Mercator. “Mercator je u četvrtak od tvrtke Agrokor Investment iz Amsterdama dobio obavijest da je zaključila kupoprodajni ugovor s Agrokorom temeljem kojega je s Agrokoru d.d. Zagreb prodala 615.384 dionica Mercatora (MELR). Time se vlasnički udio Agrokora d.d. u Mercatoru povećao s 59,47 na 69,57%, dok se je vlasnički udio Agrokor Investmentsa B.V. u Mercatoru smanjio sa 28,64 na 18,53%”, stoji u Mercatorovoj obavijesti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u