Agrokor je spašen

Objavio Kigo 06.07.2017

Privremeno Vjerovničko vijeće Agrokora održalo je sastanak, nakon kojeg je objavljeno kako će u novom financijskom aranžmanu od 480 milijuna eura sudjelovati 20-ak hrvatskih, ruskih, američkih i europskih kreditora. I ruska banka VTB će sudjelovati u kreditu, dok je Sberbank zatražio tjedan dana za razmišljanje.

Kredit će, objavio je povjerenik Ramljak, sjesti na račun Agrokora već večeras.

Isplata 30 milijuna eura malim dobavljačima ići će u roku 10 do 15 dana i oni će u cijelosti biti isplaćeni.

S današnjim danom smo završili fazu preživljavanja. Uspjeli smo sačuvati kompaniju, neće biti stečaja i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja, kazao je Ramljak.

Druga faza je borba za povećanje prihoda kompanije kojima će se vraćati dugovi. Najvažnije je da nema straha od propasti kompanije ili Konzuma, rekao je Ramljak.

Radnicima Konzuma Ramljak je poručio da ne trebaju strahovati za svoja radna mjesta. Radnci Konzuma mogu očekivati da će i dalje dobvati svoje plaće i imati siguran posao, rekao je. Radnika nedostaje. Ako se i zatvore dućani koji su radili gubitke, radnici će biti premiješteni u druge.

Komentari

komentar

Anketa

Tko će ove godine biti državni prvak?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pravi ljetni hit – Eni – Ljetni Blues

Glazba Tekst: Predrag Martinjak Glazba: Predrag Martinjak Aranžman: Miroslav Lesić Lesique i Predrag MartinjakVideo izoom produkcija

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189