AGROKOR dužan dobavljačima 16 milijardi kuna

Objavljeno 20.03.2017 - GospodarstvoVijesti

AGROKOR dužan dobavljačima 16 milijardi kuna

Kako se moglo dogoditi da kompanija sa 60 000 zaposlenih duguje dobavljačima 16 milijardi kuna, a predsjednik iste kompanije posjeduje luksuznu vilu u kojoj živi, luksuznu jahtu, vilu u Mošćenicama i helikopter s kojim se vozika gdje god želi.

Vlada Hrvatske je šutjela godinama na neredovno plaćanje AGROKORa dobavljačima, i sada kada se zbog luksuza vlasnika dug popeo na vrtoglavih 16 milijuna, VLADA RH će morati iznaći rješenje pomoći Todoriću, radi zaštite mnogih građana Hrvatske.

Je li to bio i plan Todorića?

Da, izgleda da je. Tvrtku o kojoj ovisi preko 200 000 građana Hrvatske, Vlada Hrvatske će morati spašavati i to je svima jasno.

Kako kazniti neodgovornu upravu i vlasnika?

Upravu i vlasnika treba smijeniti, a država bi trebala ući u vlasništvo AGROKORA i garantirati dobavljačima povrat novaca. Ukoliko 16 milijardi kuna ne vrijedi cijeli AGROKOR, vlasniku i upravi treba sjesti na privatnu imovinu, i ne dopustiti onima koji su napravili toliki dug prema dobavljačima, da ostanu nekažnjeni.

Todoriću treba odati priznanje da je 60 000 radnika dobivalo plaću na vrijeme, te da je Todorićeva ideja stvaranja velikog AGROKORA za Hrvatsku važna i odlična.

Todorić je modernizirao i obnovio mnoge kompanije u Hrvatskoj, Jamnica, Ledo, PIK, Zvijezda, Agrolaguna, Belje samo su neka od zvučnih imena, a njegove trgovine su postale glavni distributer za hrvatske proizvode.

Možemo li Todorića usporediti sa Sanaderom?

Možemo, obojca su bila uspješna u svojim poslovanjima za vrijeme dok su bili na vlasti. Obojcu su mediji spominjali i gotivili vrlo često, obojca vole luksuz i glamur i obojca na kraju karijere završavaju medijskim razvaljivanjima i optužbama za svašta.

 

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u