Adria Airways otkazao sve letove

Objavljeno 24.09.2019 - Gospodarstvo

Adria Airways otkazao sve letove

Slovenska zrakoplovna tvrtka u stranom vlasništvu Adria Airways, objavila je kako za danas i sutra obustavlja sve letove, izuzev onih na liniji Ljubljana – Frankfurt. Neizvjesna je i sudbina 558 zaposlenih u kompaniji, kojoj su kreditori zbog dugova zaplijenili više zrakoplova.

– Odluka da privremeno obustavimo letove posljedica je nedostatka novca koji je aviokompaniji potreban za daljnje poslovanje. Kompanija trenutno intenzivno traži rješenje u suradnji s potencijalnim investitorom, navodi se u priopćenju Adria Airwaysa. Tvrtka je pozvala sve putnike i partnere da prate daljnji razvoj situacije na njihovim mrežnim stranicama.

Novinarka Petra Sovdat: Nema budućnosti za Adria Airways

– Adria Airways teško da će vratiti na noge, ovo su posljednji izdisaji, izjavila je novinarka lista “Finance” Petra Sovdat. U Sloveniji nedostaje radnika, tako da propast Adrije, poručila je novinarka – ne bi bila neka velika socijalna bomba. Napomenula je da već više od 10 godina Adria Airways ima problema – stara flota, premalo putnika, preskupe operacije. “Čudo je da je Adria ovoliko dugo i letjela. Postoji Plan B za daljnju organizaciju zračnog prometa u Sloveniji, ali za to će trebati vremena. U početku ćemo se oslanjati na susjedne zračne luke”, kazala je.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u