Uspjeh hrvatskih informatičara na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Objavljeno 23.08.2010 - Vijesti

Na 22. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2010. u konkurenciji timova iz 83 države svijeta, Ivica Kičić osvojio je zlatnu medalju, a Ivan Katanić, Stjepan Glavina te Adrian Satja Kurdija osvojili su srebrnu medalju. Voditelji tima bili su Ivo

22. međunarodna informatička olimpijada – International Olympiad in Informatics – IOI 2010., najznačajnije svjetsko znanstveno informatičko natjecanje za učenike srednjih škola do 19 godina starosti, održano je na Sveučilištu Waterloo-u, Ontario, Kanada, od 14. do 21. kolovoza 2010. Prema propozicijama, natjecanje na olimpijadi odvija se u dva dana, a svaki se dan rješavaju po 4 originalna zadataka na algoritamskoj osnovi, u programskim jezicima C, C++ i Java pod operativnim sustavom Linux.

Nastup na olimpijadi organiziran je pod pokroviteljstvom i s potporom Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatskog informatičkog zbora, tvrtke Omega Software iz Zagreba te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Potporu ovom programu tradicionalno je pružio i T-HT, glavni sponzor Hrvatskog saveza informatičara u 2010. godini, stoji u priopćenju.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u