TDR Rovinj gradi tvornicu u Iranu

Objavljeno 23.02.2010 - Gospodarstvo

TDR Rovinj gradi tvornicu u Iranu

Tvornica duhana Rovinj, vodeći hrvatski i regionalni proizvođač cigareta koji posluje u sastavu Adris grupe, započinje gradnju tvornice u Iranu i širi poslovanje na tržište jugozapadne Azije.

Ugovor o suradnji TDR-a i vodećega iranskoga duhanskog proizvođača, Iranian Tobacco Company, potpisali su danas predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković i predsjednik Uprave Iranian Tobacco Company, S. Mahmood Abtahi.

TDR i vodeći iranski proizvođač cigareta tvornicu će graditi u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran. Svečanom potpisivanju ugovora u Iranu, uz visoke političke dužnosnike pokrajine Mazandaran, nazočili su predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović, hrvatski veleposlanik u Iranu, dr. Esad Prohić, istarski župan, Ivan Jakovčić i gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza, navodi TDR u priopćenju.

„Zahvaljujući povjerenju potrošača i snazi naših brendova te dugogodišnjoj izvoznoj poslovnoj strategiji, očekujemo da ćemo i 2010. godinu obilježiti nastavkom naše vodeće pozicije u regiji i širenjem poslovanja na nova tržišta. Ovom investicijom, vrijednom 30 milijuna eura, TDR se još snažnije pozicionira kao jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, koji više od 50 posto svoje prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima“, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković, ističući kako je ovo važan poslovni događaj ne samo za TDR nego i za hrvatsko gospodarstvo.

TDR će u Iran prenijeti i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana. Gradnjom tvornice, koja bi s radom trebala početi do kraja iduće godine, TDR je dobio mogućnost prenošenja svoga know-howa u primarnoj proizvodnji duhana i korporacijskih sorti, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje.

TDR u Iranu planira pokrenuti proizvodnju svojih brendova Ronhilla i Respecta, a dogovorena je i suradnja na proizvodnji zajedničkog brenda vodećega hrvatskoga i iranskoga proizvođača cigareta. Planirani kapacitet tvornice u Iranu je proizvodnja 6,5 milijardi cigareta godišnje.

Suradnja TDR-a s Iranian Tobacco Company započela je prije dvije godine i od tada na ovo izazovno tržište jugozapadne Azije TDR izvozi najpoznatiju hrvatsku cigaretu Ronhill i Avangard, cigaretu s inovativnim filtrom koji bitno smanjuje unos štetnih dimnih komponenti. Uz Iran, ovom investicijom TDR planira proširiti svoje poslovanje i na susjedne zemlje u regiji.

Na iranskom cigaretnom tržištu godišnja prodaja veća je od 70 milijardi komada cigareta, navodi TDR. (iPress)

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u