7. Fešta lošinjske kuhinje
Objavljeno 10.04.2013 - Turizam

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja u suradnji s lošinjskim ugostiteljima organiziraju gastro događanje
7. Fešta lošinjske kuhinje 12. – 24.04.2013.
Koji sve restorani sudjeluju u ovoj fešti?
Artatore (Restoran)
Artatore 132, Mali Lošinj, Tel:+385 51 232 932
– Panirani file brancina u aromatičnim travama uz čašu Malvazije (Pilato)
– Torta od lošinjske skute uz čašu desertnog vina od višanja (Bartolović)
Cigale (Konoba)
Čikat bb, Mali Lošinj, Tel:+385 51 238 583
– Ravioli sa skutom, špinatom i kaduljom uz čašu Malvazije (Kabola)
– Brancin na pari s umakom od limuna uz čašu Cabernet Sauvignon (Kabola)
EKI (Restoran)
Artatore 107, Mali Lošinj, Tel:+385 51 233 007
– Riblji meni „Kandija“ uz čašu vina Malvazija (San Martin)
– Meni meni „Kurila“ uz čašu vina Merlot (Laguna Histria)
Noštromo (Restoran)
Priko 54, Mali Lošinj, Tel:+385 51 231 784
– Polpete od jadranske lignje sa sušenim grožđem uz čašu Malvazije (Kabola)
– Brancin u soli s aromatiziranim maslinovim uljem (za min. 2 osobe) uz
čašu Malvazije (Kabola)
Punta (Restoran)
Šestavine bb, Veli Lošinj, Tel: +385 51 662 034
– Fuži s pršutom i šparogama uz čašu Pinot sivi (Laguna Histria)
– Orada pod limunom uz čašu Malvazije (Moreno Coronica)
Televrin (Restoran)
Obala nerezinskih pomoraca 21, Nerezine, Tel: +385 51 237 121
– Rolada od tune na nerezinski način sa domaćim kruhom od lošinjskog luka uz čašu
Malvazije (Istravino)
– Gulaš od janjetine sa palentom krumpiricom uz čašu Plavca (Istravino)
Baracuda (Gostiona)
Priko 31, Mali Lošinj, Tel:+385 51 233 309
– Tartar od tune uz čašu Žlahtine (Toljanić
– Janjeći kotlet u mirisima otoka Lošinja uz čašu Terana
Diana (Restoran)
Čikat bb, Mali Lošinj, Tel:+385 51 232 055
– Janjeći kotleti u soku od kadulje uz čašu Cabernet Sauvignon (Laguna Histria)
– Ovčiji žgvacet s divljim šparogama uz čašu Cabernet Sauvignona (Laguna Histria)
Manora (Restoran)
Mandalenska 26b, Nerezine, Tel: +385 51 237 460
– Riblji file s pestom od rikule i povrtnim raguom uz čašu Terana (Kabola)
– Zapečene rajčice punjene inćunima, kaparima i mozzarellom uz čašu Malvazije (Kabola)
Poljana (Restoran)
Poljana bb, Mali Lošinj, Tel: +385 51 233 261
– Janjeći žgvacet sa šparogama i palentom na belejski način uz čašu Graševine (Krauthaker) ili Plavac ( Badel)
– Udić sa jajima i šparogama (sušeni ovčiji but) uz čašu Graševine (Krauthaker) ili Cabernet Sauvignon (Badel)
Silvana (Konoba)
Lošinjskih pomoraca 2, Mali Lošinj, Tel: +385 51 232 591
– Janjeća jetrica obložena domaćom pancetom u zapečenoj palenti uz čašu Graševine (Krauthaker)
– Domaći njoki sa škampima i divljim šparogama uz čašu Žlahtine(Toljanić)
Veli žal (Restoran)
Sunčana uvala bb, Mali Lošinj, Tel:+385 51 667 260
– Lešo ovčetina s povrćem i koromačem uz čašu Chardonnaya (Radovan)
– Janjetina u umaku od lošinjskih trava s krumpirom na žaru uz čašu Cabernet Sauvignona (Laguna Histria)
Cijene pojedine hrane kreću se od 60 do 120 kuna i za svakoga se može naći po nešto.