60 godina Večernjeg lista

Objavljeno 09.07.2019 - Vijesti

60 godina Večernjeg lista

Večernji list prošli je tjedan proslavio 60 godina od prvog broja objavljenog 1. srpnja 1959. godine. Velika je to obljetnica nezaobilaznog društvenog kroničara i jednoga od najvažnijih medijskih brendova u ovome dijelu Europe koji je oduvijek bio puno više od novina. Večernjak nije samo odraz društva, on je i kreator i promotor bolje i uspješnije Hrvatske.
Na zabavu u povodu 60. obljetnice Večernjaka stigli su visoki dužnosnici, političari, gradonačelnici, saborski zastupnici te brojne druge osobe iz javnog života.
Večernjakov 60. rođendan
Rođendanski party održao se u Muzeju suvremene umjetnosti.
Program je počeo obilaskom izložbe o povijesti Večernjaka koja uključuje pregled događaja koji su obilježili Hrvatsku i svijet u posljednjih 60 godina te po jednu važnu naslovnicu iz svake godine. Šezdeset naslovnih stranica koje su bile izložene kap su u moru od nevjerojatnih gotovo dvadeset tisuća koliko ih je dosad objavljeno.

Zabava se nastavila projekcijom filma o bogatoj prošlosti, ali i budućnosti svima omiljenih novina. Atmosferu su začinili Perpetuum Jazzile i skupina Serpentes Magic Theatre, a vrhunac cjelovečernjeg tuluma bio je spektakularni vatromet.
Kod koji je ugrađen u Večernji list sad već daleke 1959. godine u desetljećima koja su slijedila samo je nadograđivan i prilagođavan novim medijskim i društvenim trendovima. No, unatoč inovativnosti, promjenama medijske paradigme i digitalnoj transformaciji, naša osnovna zadaća i danas je informiranje, kontrola i kritika.

Večernjem listu u šest desetljeća dodijeljena je 71 strukovna nagrada. Danas je moderan medijski brend u sastavu Styria grupe, pod čijim kišobranom izlazi cijeli niz tiskanih i digitalnih izdanja, a moderan televizijski studio novi je iskorak u bogatoj tradiciji koju krasi inovativnost.

U ovih šest desetljeća njegova snaga bili su vrhunski novinari, urednici, fotoreporteri, ali i vi, dragi čitatelji i partneri. Bez vas ne bismo bili ono što jesmo. Budući da smo i dalje najprodavanije i najnakladnije hrvatske novine iz premium segmenta jer ste nam svih ovih godina poklanjali svoje povjerenje, još smo odlučniji da ga nikada nećemo izigrati jer znamo koliko ga je teško bilo steći.

Redakcija KIGO.hr čestita kolegama 60 godina postojanja!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u