6. Dani Bacha u Splitu

Objavljeno 16.03.2017 - KulturaVijesti

6. Dani Bacha u Splitu

Projekt „Dani J.S.Bacha“ pokrenut je 2012. godine od profesora Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu pijanistice Vesne Podrug i violiste Wladimira Kossjanenka te se održava svake godine na dan rođenja kompozitora 21.ožujka.

6.Dani J.S.Bacha organizira Glazbeno umjetnička udruga ARTEMIS uz suradnju s Umjetničkom akademijom i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu, s Glazbenom školom „Josip Hatze“, a uz podršku Grada Splita, Turističke zajednice Split i Marine Kaštela.

U sklopu festivala bit će održana tri koncerta.

U utorak, 21. ožujka u 20h u dvorani Umjetničke akademije na Zagrebačkoj 3. zajednički će nastupiti studenti Glazbenog odjela Umjetničke akademije i učenici Glazbene škole „Josip Hatze“.

U srijedu, 22. ožujka u 18h u dvorani Umjetničke akademije na Visokoj (Fausta Vrančića 19.) mlada zagrebačka pijanistica Kosjenka Turkulin izvest će „Goldberg varijacije“ te Preludij i fugu Davorina Kempfa (Hommage à Bach).

Na završnom koncertu u subotu 25.ožujka u 20h30, u Foyer-u HNK Split nastupit će Splitski virtuozi zajedno sa studentima Gudačkog odsjeka Umjetničke akademije pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka. Na programu su četiri briljantna instrumentalna koncerta, a solisti su: splitski violončelist Mihovil Karuza, violinisti Fritz Gearhart iz Oregona, Dragan Radosavljević iz Berlina te Alina Gubajdullina iz Zagreba. Koncertni program se završava nastupom izvrsnog mladog hrvatskog pijaniste Lovre Marušića.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u