Gosti iz Njemačke oduševljeni jedrenjem po Hrvatskoj

Objavljeno 28.05.2010 - Turizam

Prvi lijepi tjedan za jedrenje po Hrvatskoj u 2010 iskoristile su na tisuće jedriličara iz cijele Europe. Tjedan je bio topal, sunčan i s dovoljno vjetra

Zadnji tjedan u svibnju prolazi u znaku početka jedriličarske sezone. Konačno se i vrijeme smilovalo i podarilo ljubitelje jedrenja lijepim vremenom s dovoljno sunca, vjetra i dobre temperature.

Gosti iz njemačkog Leipziga su drugi put u Hrvatskoj i jednostavno su oduševljeni  našom državom.

Čistoća, ljubaznost osoblja, poznavanje njemačkog jezika i dobra organiziranost obale, jednostavno je ono što im se ovdje sviđa.

Goste je najviše iznenadila informacija da prve minice dolaze iz Hrvatske kao i kravata. Posjetili su otok Susak i kada su vidjeli zanimljivu narodnu nošnju koja se tretira kao prva minica na svijetu, ostali su iznenađeni.

Vrhunska hrana po restoranima, posebno u Valunu, nje ostavila ravnodušne jedriličare iz Njemačke. Jelo se dobro, pršut, paški sir, zubatac, miješana riba i dobro vino. Jedino gostima nikako nije jasno, kako to da je kod nas riba tri do četiri puna skuplja nego meso? Ali to ni nama nije jasno, pa ćemo ostaviti ministarstvima da se pozabave navedenim pitanjem.

Nakon svega, kao poklon kuće dobra stara medica i domaća rakija.

Cijelom plovidbom koja je trajala od subote do subote, gosti su u cresko-lošinjskom akvatoriju vidjeli jako puno dupina što je naravno oduševilo sve prisutne, a slike ovih fantastičnih prizora podijeliti će sa zadovoljstvom sa svojim prijateljima čim se vrate u Njemačku

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u