Kostelić 18. na ZOI 2010

Objavljeno 15.02.2010 - Sport

Kostelić 18. na ZOI 2010

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je 18. mjesto u olimpijskom spustu u kojem je slavio Švicarac Didier Defago. Natko Zrnčić Dim osvojio je 33. mjesto, Ivan Ratkić 41. mjesto.

Kostelić je bio zadovoljan vožnjom, ali ne i uvjetima: Uvjeti na stazi za više startne brojeve nisu bili idealni, ali mislim da sam vozio dobro i zadovoljan sam zaostatkom. Gornji dio je zaleđen i grbav, a donji se pretvarao u bljuzgu, stoga je bilo vrlo teško voziti. Imam malu prednost za kombinaciju jer sam vozio sve treninge i osjećam se dobro. Osvajanje brončane medalje u biatlonu je fenomenalan rezultat. Morali smo doći na dodjelu medalja i odati priznanje velikom Jakovu Faku.

 

Natko Zrnčić-Dim je izgorio u želji za što boljim rezultatom te je na kraju osvojio 33. mjesto: Staza je bila dosta grbava, više nego na treningu. To što sam imao samo pola treninga, ostavilo je traga na rezultatu. Sama staza mi nije sjela od početka, nisam imao dobar osjećaj. Mislim da nitko od mladih skijaša neće ostvariti neki rezultat, jer je staza takva da zahtjeva više iskustva. Sutra idemo ponovno, valjda će biti bolje.

 

Puno zadovoljniji bio je Ivan Ratkić koji je osvojio 41. mjesto: Prije dva dana na treningu sam pao i malo ozlijedio rame pa sam tijekom spusta par puta osjetio bol. Bilo je dosta dobro, a možda je moglo i bolje da nisam napravio dvije pogreške. Nadam se da će kombinacijski spust biti bolji.

 

Sutra je na rasporedu superkombinacija, a dobra vijest je što slalomsku stazu postavlja Ante Kostelić, što bi mogla biti prednost za hrvatske olimpijce.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u