Novi terminal u dubrovačkoj zračnoj luci

Objavljeno 12.05.2010 - Gospodarstvo

U Zračnoj luci »Dubrovnik«  je bilo svečano. Premijerka Kosor otvorila je novi putnički terminal, »zgradu B«, a riječ je o investiciji koja je poduzeta radi pripreme te zračne luke za prihvat dva milijuna putnika

Na Dan Županije dubrovačko-neretvanske 12. svibnja Zračna luka Dubrovnik otvorila je novi putnički terminal, tzv. zgradu B. Riječ je o investiciji koja je u nastavku rekonstrukcije poduzeta radi pripreme aerodroma za prihvat dva milijuna putnika.

Sveukupna vrijednost radova na novoj zgradi u kojoj će se odvijati dolazak domaćih i međunarodnih putnika te odlazak putnika prema stranim odredištima, iznosi oko 160 milijuna kuna, osiguranih iz vlastitih sredstava i kredita kod poslovne banke. Na novoj su zgradi implementirani aviomostovi, čime je dubrovački aerodrom postao prvi hrvatski aerodroma koji putnicima omogućuje „suhi prijelaz“ iz zgrade do zrakoplova.

U prigodi otvaranja zgrade B terminala Zračne luke Dubrovnik u srijedu održala se konferencija za tisak, nakon čega i prigodna svečanost te obilazak zgrade B putničkog terminala.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u