495. Krčki sajam Lovrečeva

Objavljeno 10.08.2019 - Zanimljivosti

495. Krčki sajam Lovrečeva

periodu od 08-10. kolovoza 2019. održao se 495. Krčki sajam Lovrečeva u Gradu Krku.

Krčki sajam – Lovrečeva, trodnevno je događanje koje se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka te udruga i partnera.
Sajam predstavlja najdugovječniju tradicijsku manifestaciju na sjevernom Jadranu, koja ove godine broji svoje 495. izdanje.
Manifestacija kroz povijesni segment (srednjovjekovni sajam, turniri, mačevanja), tradicijski segment (natjecanje u ručnom rezanju pršuta, tradicijski sajam) te kroz suvremeni zabavni i izložbeno-prodajni dio prezentira bogatu kulturnu baštinu grada i otoka Krka.

HGK ŽK Rijeka je i ove godine nastupila na sajmu Lovrečeva.
Naime, na izložbeno-informativnom prostoru HGK posjetiteljima i izlagačima predstavljene su mogućnosti financiranja projektnih aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete, a koje se korisnicima pružaju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj. Posjetiteljima su prezentirane aktivnosti i usluge koje HGK pruža svojim članicama te publikacija Županijske komore Rijeka Vinska putovnica Primorsko-goranske županije koja sadrži informacije o bogatoj eno ponudi naše regije.

Sajam je imao veliku posjećenost, od preko 35.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva, a svoje izložbene rpostore je imalo 50 hrvatskih izlagača koji su predstavili domaće autohtone proizvode. Domaći izlagači naročito su se zanimali za mogućnost dobivanja Znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“ o čemu su detaljno informirani uz dostavu pratećih materijala.
HGK ŽK Rijeka će i nadalje podržavati ovakav oblik manifestacija i nastupati na istima promovirajući proizvode i usluge HGK.

Autor: Ivana Čeringoj

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u