Bjelolasica san ili java

Objavljeno 11.02.2010 - Turizam

Iako su mnogi hrvatski ministri obećavali da će pomoći da se HOC Bjelolasica stavi u funkciju krovnog naselja hrvatskog sporta, to se nije dogodilo.

Ministri Ivan Šuker, Branko Vukelić i Dragan Primorac obećali su da će pokrenuti projekt gradnje sportske dvorane, smještajnih kapaciteta, sustava zasnježivanja Bjelolasice, bazena i uređenja skijaške staze Vrelo, koja jedina odgovara svjetskim natjecateljskim standardima.

Sve to koštalo bi, procjenjuje se, stotinjak milijuna kuna, a pretvorili bi Bjelolasicu u godinu dana u središte hrvatskog sporta. Naši najbolji sportaši na pripreme tako više ne bi morali odlaziti u inozemstvo.

Ministar Ivan Šuker rekao je da je to projekt od iznimne važnosti za sport i gospodarstvo, dodavši da zatvoriti financijsku konstrukciju neće biti problem.

Nažalost, već 20 godina HOC Bjelolasica nije uspjela napraviti značajnije pomake jer je i dalje sva uprava upravo u Zagrebu, gdje se uglavnom vodi računa o zagrebačkim potrebama.

Iznimno ljubazno osoblje na samoj Bjelolasici trudi se već godinama svojim šarmom pokriti nesposobnost uprava HOCa, ali i predsjednika HOO te predstavnika Vlade RH, kroz Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa. Svima je jasno da su upravo vodeći ljudi navedene tri institucije ključni krivci jer i dalje veliki dio novaca za vrhunske pripreme sportaša odlaze izvan granica lijepe naše.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u