400 vodećih lidera britanskog turističkog sektora u Splitu na godišnjoj konferenciji

Objavljeno 12.06.2019 - Turizam

400 vodećih lidera britanskog turističkog sektora u Splitu na godišnjoj konferenciji

U Splitu svečano otvorena prestižna godišnja konferencija britanskog udruženja profesionalaca u turizmu ITT – Institute of Travel and Tourism. ITT konferencija održava se od 10. do 12. lipnja u hotelu Le Méridien Lav te je u Split privukla više od 400 vodećih delegata i predstavnika britanskog turizma kao što su VisitBritain, British Airways, easyJet, TUI, Thomas Cook, Lonely Planet i dr. Domaćini ITT konferencije, jedine profesionalne turističke udruge u Ujedinjenom Kraljevstvu u čijem su članstvu vodeći generalni menadžeri i lideri britanske turističke industrije, su Hrvatska turistička zajednica, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita i TZ grada Hvara.

Pozdravni i uvodni govor na konferenciji je, uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića i državnog tajnika u Ministarstvu turizma Tončija Glavine, održao i predsjednik ITT-a Steven Freudmann.

„Iznimna mi je čast što je Hrvatska domaćin ove vrlo važne konferencije koja je u našu zemlju privukla vodeće ljude britanskog turističkog sektora. Rezultat je to proaktivnog dvogodišnjeg pregovaranja da upravo naša zemlja bude domaćin konferencije, a prvi dojmovi britanskih kolega iznimno su pozitivni. Siguran sam kako će održavanje ove konferencije dodatno pridonijeti pozicioniranju naše zemlje kao kvalitetne i atraktivne turističke destinacije na britanskom tržištu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako su pozitivni trendovi s UK tržišta zadržani i u dosadašnjem dijelu godine u kojem je ostvareno 200 tisuća dolazaka te više od 890 tisuća noćenja što predstavlja rast od 5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Autor: Dario Trnka

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u