Croatia Boat Show do nedjelje

Objavljeno 16.04.2010 - Gospodarstvo

Croatia Boat Show do nedjelje

Croatia Boat Show 2010 Split: Još samo do nedjelje možete vidjeti najskuplju hrvatsku jedrilicu ikad

Ova najskuplja jedrilica proizvedena je u Hrvatskoj, dugačka je 16 metara te košta preko milijun eura.

Jedrilica je prilagođena za brze vožnje zbog svoje lakoće i karbonskih materijala. Zanimljivo je da je tank za gorivo velik 420 litara, a za vodu svega 400 litara. Međutim ovim se brodom može komotno i preko velikih mora jer Murtic 52 ima uređaj za proizvodnju pitke vode iz mora.

Ovo fantastično djelo napravljeno je u domaćoj tvrtci AAG i djelo je hrvatskih stručnjaka i dizajnera.

Nakon svjetske premijere u Splitu, Murtic 52 će biti predstavljen i na velikom nautičkom sajmu u Moskvi. Murtić je optimist i vjeruje da će i u Moskvi navedeni model izazvati interes ljubitelja jedrenja i nautičara.

Jedrilica je dizajnirana prepoznatljivim rukopisom dizajnerske kuće AAG vlasnika Marka Murtića i rezultat je dugogodišnjeg iskustva u oblikovanju po pravilima ergonomije i primjene suvremenih materijala. U luci se ističe crni jarbol i elegantna linija luksuzne, ali i brze sportske jedrilice. Vrhunska je i akromatska izvedba interijera jednostavnih minimalističkih linija i savršene funkcionalnosti.

Rješenje zadnje klupe koja se koristi kao krmeni most za ulaz, savršena izvedba palube i automatizirano sidro na pramcu jedrilice su samo detalji koji upotpunjuju dojam luksuza i jednostavnosti. Cijena, ali i izvedba broda je zapravo na razini svjetskih cijena u toj klasi i model MURTIC 52 apsolutno ni u čemu ne zaostaje, a po vrhunskim dizajnerskim rješenjima je i u prednosti u usporedbi sa sličnim jedrilicama u klasi. Tvrtka priprema još dva veća modela i vjerujemo da neće zaostajati za ovom, već sada se može reći, savršenom jedrilicom.

Odmah do Murtica 52 uočili smo još jednu zanimljivu jedrilicu iz tvornice Bavaria.

Ovo je sasvim drugačija koncepcija od broda koji smo sada opisali, ali oba broda imaju zajedničko to što su zapaženi svojim inovacijama i kvalitetnim pomacima za boravak na moru.

Bavaria Cruiser 32 je vjerojatno najmanji krstaš u kojem vam luksuza svakako neće nedostajati.

Ovaj brod ima 2 kabine, wc kabinu s tušem veću nego u mnogim većim krstašima, kuhinju i salon vrlo dobro organiziranu sa svim potrebnim uređajima i s dovoljno mjesta. Novom konstrukcijom kabine od salona , bavarski stručnjaci su dobili stajaću visinu od 1.84. Brod je dugačak 9.99, a gaz broda iznosi ovisno o narudžbi, od 1.50 do 1.95. Osim kabine novost je i zadnja platforma koja se spuštanjem pretvara i lijepu platformu koja će posebno veseliti djecu i ribiće.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u