Dubrovnik dobiva zimski sajam nautike

Objavljeno 12.04.2010 - Gospodarstvo

Sajam će se održavati između Božića i Nove godine,a organizatori očekuju da postane tradicionalan i obogati dubrovačku turističku ponudu u zimskim mjesecima

SPLIT – Organizator sajma nautike Croatia Boat Show u Splitu Vicenco Blagaić i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić najavili su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Splitu da će se u Dubrovniku krajem prosinca ove godine, između Božića i Nove godine, održati zimski sajam nautike. Očekuju da će i taj sajam postati tradicionalan i da neće ugroziti nautički sajam koji se ove godine između 10. i 18. travnja 12. put održava u Splitu. Cjelokupna oprema, to jest pontoni i šatori tvrtke Profectus, koji se koriste za splitski sajam nautike, ubuduće će se rabiti i za dubrovački zimski nautički sajam, rekao je Blagaić, koji je direktor Profectusa, organizatora splitskog sajma.
Objašnjavajući razloge pokretanja zimskog nautičkog sajma u Dubrovniku, Vlahušić je istaknuo da se time želi obogatiti turistička ponuda toga grada i tijekom zime te da je kraj prosinca dobar termin, jer u tom razdoblju u Dubrovniku za novogodišnje praznike boravi dvadesetak tisuća gostiju. Vlahušić je kazao da se ovaj zimski sajam nautike organizira i radi toga jer Hrvatska ne može »skrštenih ruku« promatrati razvoj turizma u Crnoj Gori te da je njega »kao gradonačelnika Dubrovnika i bivšeg hrvatskog ministra (zdravstva) sram« što Crna Gora sa samo 500.000 stanovnika pokazuje snagu za privlačenje stranog kapitala, a Hrvatska u tom pogledu zaostaje. »Samo Split i Dubrovnik imaju višestruko veće potencijale od Crne Gore i nužno je povezivanje ta naša dva grada radi zajedničke turističke ponude«, kazao je Vlahušić. Vicenco Blagaić kazao je, uz ostalo, da je organiziranje zimskog sajma nautike u Dubrovniku doprinos razvoju nautike u Hrvatskoj koja je, ocijenio je, prepoznata kao jedna od vodećih nautičkih destinacija u svijetu.

Hina

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u