3. Reli po galerijama

Objavljeno 18.05.2016 - Kultura

3. Reli po galerijama

Nakon dva vrlo uspješna događanja u svibnju i listopadu 2015. godine, treći Reli po galerijama se iz Zagreba proširuje i na Rijeku te će se u petak 20. svibnju 2016. godine od 17 do 22 održati u oba grada istovremeno.

Reli po galerijama je kulturna manifestacija umrežavanja i mapiranja galerija u hrvatskim gradovima. Reli ukazuje na brzinu konzumiranja sadržaja u digitalno-virtualnom svijetu hiperprodukcije u kojem je novim generacijama potreban novi način pristupa umjetnosti. Cilj događanja je ponuditi bolju vidljivost i prezentaciju galerijama koje do sada nisu imale sličnu manifestaciju povezivanja poput nekih drugih kulturnih institucija i organizacija. Na ovaj način, posjetiteljima se ukazuje na brojne galerije s vrlo bogatim godišnjim izlagačkim programima i pomaže u promociji umjetnika koji izlažu u spomenutim prostorima.

Svaka galerija individualno osmišljava program u svom prostoru (performans, koncert, kiparenje, slikanje, aktualni postav, razgovor s umjetnikom itd.).

Posjetitelji bez zadanog redoslijeda galerija, obilaze izlagačke prostore, a u svakoj ih galeriji očekuje mapa s naljepnicama koje će zalijepiti na određenu lokaciju kako bi obilježili prostore koje su već posjetili.

Sve galerije uključene u projekt međusobno su udaljene petnaestak minuta hoda što posjetiteljima pruža mogućnost da obiđu sve galerije koje sudjeluju u događanju u predviđenih pet sati trajanja Relija.
Posjetitelji koji uspiju posjetiti sve galerije na mapi osvajaju Povelju za poseban doprinos u kulturi koja se dodjeljuje na završnoj lokaciji u The Beertija pubovima u Zagrebu i Rijecu uz prigodan glazbeni program i druženje.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u