29. obljetnica proglašenja NP „Krka“

Objavljeno 22.01.2014 - Turizam

29. obljetnica proglašenja NP „Krka“

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ poziva Vas na druženje povodom 29. obljetnice proglašenja NP „Krka“ u petak, 24. siječnja 2014. u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

 

15:00   Izložba fotografija u suradnji s foto-klubom Šibenik i uručenje godišnjih ulaznica stanovnicima Šibensko-kninske županije rođenih 24.01.1985.

15:30   Predstavljanje Speleološkog vodiča Nacionalnog parka „Krka“ i filma Terra incognita o podzemnom svijetu u NP „Krka“.

 

Stanovnici Šibensko-kninske županije imat će besplatan ulaz u NP „Krka“ u petak, 24.01.2014.

 

Speleološki vodič Nacionalnog parka „Krka“ predstavlja presjek speleoloških i biospeleoloških istraživanja na širem području NP „Krka“ provođenih od 1956. do 2010. u suradnji s hrvatskim i slovenskim speleolozima i biolozima, Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, Planinarskim društvom Željezničar iz Zagreba, Planinarskim klubom Sveti Mihovil iz Šibenika i Hrvatskim biospeleološkim društvom iz Zagreba.

 

Terra Incognita u trajanju od 30 min prikazuje podzemne životinje i podzemna staništa u tri osnovna područja: ulaznoj zoni, zoni polumraka i zoni mraka. U filmu je prikazan dio velike raznolikosti živog svijeta (ukupno poznato 175 vrsta) i prisutnost vrlo važnih, rijetkih i endemičnih svojti, a istraživanja su na svjetlo dana iznijela i nekoliko znanosti nepoznatih vrsta.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u