Recept za domaću pincu

Objavljeno 24.04.2011 - Zanimljivosti

Recept za domaću pincu

Donosimo Vam jednostavan recept za domaću pincu

Sastojci za tijesto: 1 kg brašna, 4 dag svježeg kvasca, 2 jaja, 2 žutanjka, 4 dl mlakog mlijeka, 1 dl kiselog vrhnja, 10 dag groždica, 20 dag šecera, 1 vanilin šećer, prstohvat soli, 8 dag otopljenog margarina, 0,5 dl rakije, 1 naribana kora od limuna

Ostalo: 1 žutanjak za premaz, 5 dag margarina za premazivanje tepsije i pečene pince, 5 dag šećera u prahu

Priprema: U posudu staviti brašno pa u sredini napraviti udubljenje u koje se stavi razmrvljeni kvasac. U kvasac dodati žlicu-dvije šećera, a ostatak šećera i sol posuti okolo po brašnu. U kvasac uliti 1 dcl mlakog mlijeka i malo promiješati da se kvasac digne. Kad se kvasac dignuo, zamijesiti malo sa okolnim brašnom i dodati vrhnje, vanilin šecer, 2 cijela jaja, 2 žutanjka, rastopljen maslac, groždice, rakiju, naribanu koricu limuna i mlijeka toliko da se zamijesti tijesto koje ne smije biti previše tvrdo.

Dobro zamijestiti da smjesa bude kompaktna. Tijesto ostaviti na toplom mjestu oko sat i po da se digne, zatim premijesiti i oblikovati u kuglu koju treba staviti na tepsiju namaštenu margarinom ili maslacem. Ponovno ostaviti 20-tak minuta da se digne.

Pećnicu zagrijati na 180 st.C.

Tijesto poprskati vodom i premazati razmučenim žutanjkom. Nakon što je premazano žutanjkom na tijestu napraviti dva reza oštrim nožem tako da izgleda kao križ.

Peći sat vremena na 180 st.C.

Ukoliko volite više šećera, pincu kad je pečena premažite odmah margarinom i bogato posipajte šećerom u prahu. Za vrijeme hlađenja, pinca je dobro da stoji pokrivena.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u