19. stoljeće i danas u Opatiji

Objavljeno 18.10.2013 - Turizam

19. stoljeće i danas u Opatiji

Gosti su oduševljeni Opatijom već stoljećima, a posebni procvat ovoga važnoga turističkog hrvatskog grada zbio se u 19. stoljeću.
Ne čudi stoga da se upravo hotel Milenij u Opatiji odlučio za posebnu promociju ponude u svome hotelu i to s kopijom originalne nošnje onoga vremena. Muški kostim dolazi iz HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke, a ženski je posebno šivan po uzoru na 19. stoljeće.
Kako saznajemo manekeni/animatori imaju puno radno vrijeme od 8 sati i kako kažu,  gosti su oduševljeni njihovim izglednom. Mnogi fotoaparati do sada su napravili na tisuće slika upravo s ovako obučenim modelima, pa se može kazati da je uprava Milenij hotela još jednom pogodila s posebnom ponudom.

Opatija bajna u srcima je mnogih, a u taktovima bečkog valcera priprema se i “Bečki tjedan” baš u ovome lijepome gradu.

Zahvaljujući odličnoj suradnji Grada Opatije i Grada Beča te uz svesrdnu pomoć Andreasa Madejskog
od 21. do 27. listopada u Opatiji će se održati po četvrti put „Bečki tjedan“. Sedmodnevnu manifestaciju obilježit će ponuda bečkih delicija i slastica na raznim lokacijama duž Opatije, muzičke i plesne večeri, izložba, dječja radionica, okrugli stol sa renomiranim gostima iz Beča, humanitarni koncert u organizaciji Lions kluba iz Opatije, a kao vrhunac tjedna u subotu 26. listopada održat će se već tradicionalni Bečki bal.

Svoj dolazak na već peti po redu Bečki bal najavili su mnogobrojni uzvanici, veleposlanici, gradonačelnici pobratimljenih gradova, politička i gospodarska elita Grada Beča, kao i brojni domaći uzvanici i gospodarstvenici.

U organizaciju su se uključili Grad Opatija, Grad Beč, Festival Opatija, Kvarner Touristik, Lions klub Opatija kao i sve hotelske kuće na području grada Opatije.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u