17 Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar

Objavljeno 08.10.2018 - Sport

17 Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar

U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i suorganizatora, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba od 09.-13. listopada 2017. održava se 17. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“. Od 2002. godine do danas organiziranjem tog tradicionalnog memorijalnog događanja nastojimo i sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.

Svečanom početku utrke 9. Listopada 2018, u 10.00 sati na Trgu siječanjskih žrtava, nazočit de gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandid, predsjednik Gradske Skupštine Andrija Mikulid, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te brojni predstavnici braniteljskih Udruga.

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošdu dužine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, a trkači je trebaju prodi u pet dionica:

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanid Grad 50,6 km
2. dionica: Ivanid Grad – Novska 72 km
3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km
5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Riječ je o događanju koje svojom organizacijom, odazivom sudionika i kvalitetom sadržaja plijeni pozornost javnosti. Nošeni velikim entuzijazmom, naši su članovi napravili temelj na kojemu je danas izrastao sportski događaj koji doseže najvišu organizacijsku razinu te je našao mjesto u kalendarima niza nacionalnih sportskih saveza. Ultramaraton je organiziran u sjedanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske.

Na putu do Vukovara, dragovoljci su prolazili pokraj mnogobrojnih bojišta, na kojima je jedan dio branitelja i poginuo, te se na svim dionicama Ultramaratonske utrke polažu vijenci i pale svijede u spomen na hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u