Maškarano ludilo zavladalo Malinskom –ZA SVE JE KRIV PUST

Objavljeno 27.01.2013 - Zabava

Maškarano ludilo zavladalo Malinskom –ZA SVE JE KRIV PUST

Za sve je kriv pust – riječi su meštra Malinske Nevena Kraljića, s kojima je krenulo maškarano ludilo ovog vikenda u Malinskoj

Organizatori podizanja pusta i trećih po redu Karnevalskih igara održanih na Markatu u Malinskoj bili su Mesopusni odbor Malinska-Dubašnica, općina Malinska-Dubašnica te Adria events agencija.

Ovogodišnji karnevalski splet ekipa za Karnevalske igre  činile su 8 skupina: Zvijeri iz Drivenika, Dubašljanske maškare iz Malinske, Mesopusna udruga grada Drivenik, Optimisti  iz Dobrinja, Kataroška iz Dobrinja te ekipe koje su se posebno istaknule  te zasjale na tronu su;

  3. plasirana ekipa  Karnevalska udruga Babani s osvojenih 39 bodova, 2. plasirana ekipa Seksualno preodgojeni s osvojenih 41 bod koji su kroz igre na pomalo ironičan način primjenili poruku današnje glavne problematike u Hrvata, a to je zdrastveni odgoj u školama. Kao već veteranska ekipa na Karnevalskim igrama i ove godine zasjala je sa zlatom u ruci ekipa Karnevalska grupa Malinska-Dubašnica s ukupno osvojenih 49 bodova s kojima ćemo se družiti već slijedećeg vikenda u Pagu gdje će se održati finale Karnevalskih igara. Igre koje su trebali savladati unatoč hladnom vremenu bile su:  Nošenje kašeta, Skakanje u vrećama te vrlo popularna igra u maškaranom svijetu Držanje krigle i kao presudna igra, Konop.

Ovogodišnji novitet  u sklopu Karnevalskih igara; održan je odabir za Miss karnevala Malinske. Djevojke osim u usmenom predstavljanju, trebale su dokazati i isto tako da su spretne u kućnim poslovima, jedan od zadataka bio je guljenje krumpira u jednoj minuti. Kao najboljom, dokazala se pred strogim, ali pravednim žirijem koji je činio:Ivan, Franko i Sanjin. Pred njima nije bio lak odabir, no sve misice su se složile oko jednog  da je najbitnije biti svoj i da maškarano doba bi trebalo trajati puno duže.

Miss karnevala Malinske postala je Sara Vdovnjak  iz ekipe Babani s ukupno 20 bodova, 2. pratilja bila je Milica J. Iz ekipe Malinska-Dubašnica, a kao 1. pratilja ponosno je prošetala Željka R. iz ekipe Zvijeri-Drivenik.

Naravno, organizatori su se pobrinuli da najljepše i najspretnije djevojke osvoje prigodne poklone. Sve Karnevalske skupine osvojile su bokalete, a organizator se pobrinuo da se  svi posjetitelji  „ugriju“ uz besplatno iće i piće.

Organizatori kao i svake godine pobrinuli su se za gratis iće i piće.

Nastavak večeri, poznatiji pod nazivom Pusni tanci, održan je u hotelu  Malin.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u