Maškare u Splitu vlast preuzimaju 5. veljače – na pokladni utorak zabavljat će nas Gustafi

Objavljeno 24.01.2013 - Zabava

Maškare u Splitu vlast preuzimaju 5. veljače – na pokladni utorak zabavljat će nas Gustafi

Ovogodišnji Splitski krneval započet će 05.02. kada će na Pjaci maškare preuzeti vlast grada pod Marjanom

Pokladnim svečanostima, kako najavljuju organizatorti iz Glazbene mladeži, potaknut će se buđenje gradske jezgre brojnim akcijama od kojih će jedinstvena biti Maškarane splitske kale, izložba likovnih radova djece i mladeži na temu karnevala, koja će biti postavljena u izloge splitskih butiga u užoj gradskoj jezgri. 

U karnevalskim svečanostima za najmlađe u petak 8 veljače organizirat će se defile djece splitskih vrtića pod vodstvom odgajatelja, dok je dan poslije slobodna povorka i u pratnji roditelja.

Zabavni kolaž programa plesa i pjesme vodit će meštar od krnjevala Damir Mihanović Čubi. Uz navedeni program, duž Rive će se ponuditi pregršt popratnih sadržaja i kreativnih radionica..

Na sam pokladni utorak 12. veljače sve će početi na Pjaci s Tratamenatom o,maškar, koji će se Splićanima i gostima dočarati kako su se nekada obilježavali splitski krnjevali. Glavni pak program tradicionalno započinje povorkom od HNK, kroz Marmontovu ulicu do Rive, gdje će se na centralnoj pozornici predstaviti i nagraditi najbolje i najmaštovitije maske, te presuditi ovogodišnjem Krnji. Nazočne će zabavljati Gustafi, Disco Inferno Magic 70 i Muddy Boots.

 

izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/Scena/Spektakli/tabid/79/articleType/ArticleView/articleId/200331/Default.aspx

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u