U Splitu otvoren 15. sajam GAST

Objavljeno 05.03.2010 - Gospodarstvo

U Splitu je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića otvoren 15. sajam  GAST.

Najveći je to sajam  pića, hotelske i ugostiteljske opreme, kave i vina u regiji koji u sebi objedinjuje i sajam namještaja te turizma s projektom GAST araund the world.

Manifestaciju koja će na Žnjanskom platou potrajati do 7. ožujka otvorio je u ime predsjednika splitsko – dalmatinski župan Ante Sanader.GAST je ove godine okupio 1.273 izlagača iz 15 zemalja, a unatoč globalnoj krizi, bilježi petpostotni porast svih gospodarskih pokazatelja.

Sajam GAST već je godinama u gospodarstvenim krugovima prepoznat kao mjesto pripreme za nadolazeću turističku sezonu, na kojem se sklapaju značajni poslovi u Hrvatskoj, ali i šire.

Prepoznala je to i Splitsko – dalmatinska županija koja će i u budućnosti podržavati ovaj projekt, jer više od 50 posto svog proračuna usmjerava u razvoj gospodarstva, poduzetnici su cvijeće ovog društva, kazao je župan Sanader.

Zahvaljujući borbenom duhu i entuzijazmu naših izlagača koji su došli boriti se za očuvanje svojih radnih mjesta, mi smo napravili gospodarsko čudo blagi rast izjavila je direktorica Sajma, Sanja Vuković. 

Turizam kao samostalna djelatnost nigdje u svijetu nije opstao. Kako bi opskrbili turizam bitno je krenuti u razvoj proizvodnje, poručio je splitski gradonačelnik  Željko Kerum.

 Gradonačelnik Kerum i sam poduzetnik smatra kako su poduzetnici “nezaštićena vrsta” kojoj neće pomoći ni država, ni županija, ni grad, zato ih je savjetovao – „uzdajte se u se i u svoje kljuse.“

Sajam ove godine ugošćuje i dvije humanitarne akcije – „Dobri ljudi u kuhinji“, u suradnji s Mrežom udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, te akciju „Hrvatska drvna industrija donira djecu s down sindromom“, koja je namijenjena stvaranju boljih uvjeta rada s djecom.

 piše : Mario Vukašin

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u