Senzacionalno : Pašteta od hobotnice na Lošinjski način

Objavljeno 01.11.2010 - Zanimljivosti

Kada smo se spremali za snimanje najveće kulinarske inovacije u Hrvatskoj 2010. godine nismo niti slutili kakvo novo i ukusno jelo je stvoreno

Hobotnica je uhvaćena u vodama Lošinja te se, kako bi bila što mekša, prvo morala smrznuti u dubokom smrzavanju.

Hobotnicu smo nakon odmrzavanja stavili u ekspres lonac, te kuhali oko 45. Za kojih sat vremena lonac se malo ohladio pa smo ga mogli otvoriti i narezati hobotnicu na sitne dijelove.

Nakon toga smo stavili hobotnicu u visoki lonac, te smo hobotnicu zalili sa tekućinom koja bi se mogla nazvati začinski temeljac u kojem se nalaze  prirodni konzervansi poput octa, soli, carya, đumbira, bijelog vina, maslinovo ulje, zatim papar, češnjak i senf.

Sav sastav smo miksali sa miks štapom kojih 10 minuta te smo našu paštetu stavili u hladnjak.

Drugi dan paštetu smo stavili na prepečeni kruh s malo margarina,te ukrasili peršinom i pomidorom.

Rapsodija pomorskih ukusa zavladala je našim nepcima, a sve to skupa došlo je do još boljeg izražaja uz čašu dobre bevande.

Jedinstvenoj Lošinjskoj pašteti od hobotnice doista nema premca…..

Kristijan Bestvina

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u