Šok u Dubrovniku, koncesiju za marinu dobio kontraverzni Franjo Pašalić

Objavljeno 17.10.2012 - Vijesti

Šok u Dubrovniku, koncesiju za marinu dobio kontraverzni Franjo Pašalić

Franjo Pašalić (HDZ) dobio od Vlade RH (SDP i ostali) koncesiju na izgradnju marine u Dubrovniku. Dok Pašalić zadovoljno trlja ruke, mještani Dubrovnika u strahu da im se ne dogodi isto kao i onima u Rogoznici.

Franjo Pašalić dugogodišnji je poslovan čovjek koji je nakon povratka iz Njemačke prionuo poslu te napravio po mnogima najljepšu marinu na Jadranu. Marina izvana izgleda doista velebno, no iznutra marina Frapa ima ogromne nedostatke koje vrlo često uočavaju gosti.

Prvi problem je taj da se veliki dio marine prvo sagradio, a onda su se tražile potrebne dozvole. Pontoni u marini kao i lukobrani nisu napravljeni u skladu s pravilima struke, pa se na svim betonskim dijelovima očituju napuknuća  korozije radi armature u betonu. U samoj marini postoje i prostorije za goste koje se nalaze ispod razine mora (Zmajeva špilja) koje su nesigurne za javnost i vrlo često u te prostorije probija more.

Marina Frapa nije napravljena po standardima zaštite energije, pa sve sobe u marini imaju problema s grijanjem, dolaskom tople vode i s izolacijom.

Gotovo sve što se radilo u marini Frapa nije se zbog utjecaja vlasnika moglo napraviti po pravilima struke pa sama marina ima jako puno tehničkih nedostataka.

Restorani u marini kao i zabavni prostori posluju jako loše, a sve zbog neprestanog uplitanja Pašalića (koji drži da je najpametniji) u sve aspekte poslovanja.

Odnos samog vlasnika prema zaposlenicima i prema mještanima Rogoznice je više nego grozan, pa Pašalić ima problema s kvalitetnim osobljem, a mještani u Rogoznici ga nepodnose.

Redovita vikanja, psovanja Boga, neugodan odnos prema svima pa i prema gostima dovela su Pašalića na toliko loši glas, da je u nekim stranim peljarima naveden kao problematičan i opasan i nautičarima se predlaže da se ne posjećuju marinu Frapa.

Uglavnom cijela Šibensko – kninska županija jako dobro zna o kakvom se poduzetniku radi, pa kad su se malo boilje raspitali Dubrovčani o Franji Pašaliću, ostali su zatečeni da je Vlada donijela baš takvu odluku.

Koncesija za izgradnju i gospodarsko korištenje marine u Gružu na današnjoj sjednici Vlade  dodjeljena je tvrtki  Laguna trade Franja Pašalića.

-Sretan sam što je Vlada RH prepoznala gospodarstvenika koji je do sada pošteno radio svoj posao i pokazao kako se uspješno rade marine. Nije slučajno da sam zbog toga i ove godine nominiran za najbolju marinu. Veselim se ovoj odluci kako zbog moje tvrtke,tako i zbog Dubrovnika jer ću u Gružu napraviti najbolju i najljepšu marinu na Jadranu koja će biti na ponos Dubrovniku.Svi zlobnici mogu mirno spavati i još jednom im  poručujem da je sve u skladu sa zakonom.-izjavio je Pašalić  nakon što je čuo radosnu vijest da je on budući koncesionar gruške marine.

Podsjetimo,  direktor Luke Dubrovnik Božo Memed koja  se također javila na natječaj  javno  je prije petnaestak dana iznio svoje sumnje da je odluka Povjerenstva za dodjelu koncesije za marinu u Gružu konkurentu na natječaju, tvrtki Laguna trade Franja Pašalića koju je danas potvrdila i Vlada,  nezakonita. Memed je  tada izjavio kako Pašalić nije ispunio uvjet natječaja prema kojem idejno rješenje marine mora biti usklađeno s Urbanističkim planom uređenja Gruškog zaljeva no da je unatoč tome izabran na natječaju kao najpovoljniji ponuditelj.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u